INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Jucătorii lui Liverpool se pregătesc pentru ce-i mai rău! Merg la psiholog pentru a învăța cum să reacționeze dacă nu câștigă Premier League

Liverpool e lider autoritar în Premier League // FOTO: Guliver/GettyImages
Liverpool e lider autoritar în Premier League // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 23 martie 2020 12:29

Jucătorii lui Liverpool sunt consiliați psihologic și au fost sfătuiți să se concentreze pe ceea ce pot controla și să accepte ceea ce nu pot controla.

În week-end, Liverpool ar fi putut cuceri titlul în Premier League, dacă pandemia de coronavirus nu ar fi scurtcircuitat sezonul. Liverpool are 25 de puncte avans, e 99% imposibil ca Manchester City să o mai ajungă, dar există o variantă, fie și cel mai puțin probabilă, ca echipa lui Jürgen Klopp să nu fie declarată campioană. Dacă sezonul va fi declarat nul!

Psiholog la Liverpool e un fost fotbalist

Tocmai de aceea, pentru un asemenea scenariu, clubul le-a oferit jucătorilor consiliere psihologică, a dezvăluit Daily Mail. Cum trebuie să reacționeze dacă autoritățile fotbalului insular le refuză „cormoranilor" locul 1 după trei decenii de așteptare. O prezentare făcută de Lee Richardson, psihologul formației din 2019, 51 de ani, fost jucător la Watford și Blackburn.

„Ce se va întâmpla cu decizia Premier League e în afara controlului nostru”

Documentul, intitulat „Sănătate mentală și stare de bine", îi sfătuiește pe jucători în capitolul „acceptare și control”: 

„Ce se va întâmpla cu decizia Premier League sau cu direcția pe care o va lua virusul e în afara controlului nostru. Tot ce putem controla este comportamentul nostru, răspunsul nostru la provocarea de a-i ține în siguranță pe cei mai vulnerabili și a minimiza rata de infectare. Concentrându-ne pe ceea ce putem controla și acceptând ceea ce nu putem controla, putem depăși acest challenge psihologic de a păstra perspectiva. Așa cum spunea Jürgen Klopp, fotbalul nu e cel mai important lucru. Sănătatea și siguranța noastră sunt mult mai importante”.

„Respirați prin diafragmă pentru a scăpa de anxietate"

Lee Richardson îi sfătuiește ce să facă dacă se simt stresați. „Să respire prin diafragmă". Cu un exemplu: „Cum știm toți, o spălare corectă și regulată pe dinți promovează o bună sănătate dentară. La fel, o respirație corectă și regulată prin diafragmă promovează o bună sănătate mentală”. 

„Păstrați-vă simțul umorului, dar atenție! Mulți oameni care și-au pierdut sau își vor pierde persoanele dragi ar putea fi afectați de postările voastre. Nu vă concentrați pe știri și pe social media!. Pentru a gestiona bine perioada de izolare, stabiliți-vă o rutină zilnică și folosiți oportunitatea provocată de această criză pentru a petrece cât mai mult timp cu familia"
Lee Richardson, psiholog Liverpool

Citește mai multe detalii din fotbalul internațional:

Inițiativă incredibilă la Barcelona: Messi, Pique și ceilalți doi căpitani, gest extraordinar

Massimo Cellino, președintele Bresciei, în depresie din cauza coronavirusului: „Ascultați-mă. Am văzut și am auzit lucruri pe care nu vi le puteți imagina. Cui îi mai pasă de fotbal?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
persanu
persanu  •  23 Martie 2020, 16:03

Becali:Sunt bolnavi daca merg la psiholog. Eu nu amgajez psiholog la echipă, eu sunt cel mai bun psiholog. :8))))))))Ba Gigi cu corona virus mai iei 12 lei pe coman 7 lei pe morutan pe Tănase 2,50 ăștia ții plătesc eu doar sa ii dau doua palme. ???????????? Ba Gigi bă da ma in presa ca ți-a oferit Iftime pinokio 20 de milioane de euro pe Coman si poate aude vreo echipă să-l blocheze să-ți dea ei 70. ???????????? Are si Iftime ala niște oferte din campionate de top pentru jucători de te doare capu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează