INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

SPECIAL GSP Liverpool: „30 de ani, 362 de luni, 11.016 zile". Jurgen Klopp, primul german campion în Premier League

Jurgen Klopp, 53 de ani împliniţi pe 16 iunie, a devenit primul antrenor german campion în Anglia +17   FOTO
Jurgen Klopp, 53 de ani împliniţi pe 16 iunie, a devenit primul antrenor german campion în Anglia

Articol de - Publicat vineri, 26 iunie 2020 14:42 / Actualizat vineri, 26 iunie 2020 15:02

Jurgen Klopp a plâns de fericire după ce Liverpool şi-a asigurat matematic întâiul triumf în Premier League. „Acest sezon va rămâne pentru secole în istorie", a exultat proprietarul „cormoranilor", John Henry. 

Cerul s-a înroşit joi spre miezul nopţii deasupra Anfield Road. Liverpool jucase cu 24 de ore mai devreme, o bătuse pe Crystal Palace, cu 4-0, şi aştepta un ajutor de la Chelsea. De trei decenii şi fanii tot aşteptau şi nu mai aveau răbdare şi până la duelul direct cu campioana Man. City. 

A trebuit să treacă şi peste o pandemie şi teama că tot parcursul nemaipomenit din acest campionat va fi distrus dacă Liga engleză ar fi procedat ca în Olanda. 

Era însă nedrept pentru „cormorani" să nu se bucure după 28 de victorii în 31 de etape. Lampard şi jucătorii londonezi au subordonat echipa lui Guardiola (2-1), rămasă la 23 de puncte în spate faţă de lider, şi au dat semnalul fiestei la Liverpool. Van Dijk, Firmino, Alisson, Henderson &Co au celebrat, în camerele de hotel, în faţa televizorului golul din penalty reuşit de Willian pe Stamford Bridge.

Klopp a dedicat trofeul fanilor, lui Gerrard şi lui Dalglish! 

Emoţiile şi tensiunea acumulate în ultimele luni l-au copleşit pe Klopp. Durul de pe bancă s-a transformat într-un copil, care şi-a primit cadoul mult dorit şi meritat de altfel. Managerul neamţ a plâns de fericire, în timp ce Robertson declara pentru BBC: „Încercăm să îl aducem jos în hol, pentru a-l ruga pe boss să ne dea câteva zile libere. Însă îi vom oferi mai multe beri şi cred că-l vom îndupleca până la urmă!". 

Klopp rostea primele vorbe dintr-un scurt interviu la cald, în postura de campion în premieră în Premier: 

„Nu am cuvinte! E cel mai bun lucru pe care mi l-am imaginat vreodată și mai mult decât aș fi visat. N-aș fi crezut vreodată că este posibil așa ceva! Jucătorii mei au obținut o performanță incredibilă. Este o reală bucurie să-i antrenez şi mi-este uşor să-i motivez cu o aşa istorie ca a acestui club. Acest trofeu e pentru voi. Sper că staţi acasă şi celebraţi în faţa caselor voastre. Dar e şi pentru Stevie (Gerrard) şi Kenny (Dalglish), care ne-au susţinut enorm şi îl aşteptau la fel de mult. Simţeam că nu se mai terminau acele 100 de minute din Chelsea - Man. City. Încă nu realizez c-am câştigat. Să devin campion cu Liverpool este chiar incredibil! ".

Premier League, piesa lipsă din puzzle 

După ce anul trecut a cucerit Europa şi lumea, Klopp s-a cocoţat şi pe tronul Angliei. „30 de ani, 362 de luni, 11.016 zile", a calculat "Liverpool Echo" eternitatea trecută de la al 18-lea titlu, obţinut când nu exista Premier! 

Vechiul campion, Pep Guardiola, a fost primul ce l-a felicitat pe german: „Liverpool a avut mai multă foame de victorie, după ce anul trecut a pierdut, deşi a făcut 97 de puncte. A fost fantastică, dovadă diferenţa imensă faţă de noi în clasament". 

Iar proprietarul „cormoranilor", americanul John Henry, care a mizat cu ochii pe închişi pe proiectul lui Klopp, a exultat: „Acest sezon va rămâne în istorie pentru secole şi pentru suporterii lui Liverpool. A fost un an incredibil, cu rezultate extraordinare, culminând cu titlul în Premier!". Un titlu istoric sărbătorit totuşi cu torţe de fanii strânşi în faţa Anfield Road sau pe străzi în grupuri mici.

TOP 4 MARCATORI 2019-2020

JucătorGoluri (doar Premier League)
1. Salah17
2. S. Mané15
3. Firmino8
4. Van Dijk4


Pauza de trei luni a fost o perioadă complicată, pentru ceea ce se întâmpla în lume şi pentru că mult timp nu se ştia dacă se mai reia campionatul. E tare greu să împiedici petrecerile, dar sper că într-o zi ne vom bucura împreună cu fanii.
- Jurgen Klopp, manager Liverpool

Nu pot să cred că suntem campioni! Dar n-ar fi fost posibil fără managerul nostru, din prima zi a schimbat totul. A găsit echilibrul perfect în relaţia cu jucătorii, fiind şi prieten, şi aspru când era nevoie. Este un mare lider şi toţi am crezut deplin în el 
- Jordan Henderson, căpitan Liverpool


Ultimii doi ani au fost exaltanţi. Echipa a entuziasmat şi merita titlul, iar proprietarul a încercat mereu să-l susţină pe antrenor. Mi se pare însă riscant să vorbim acum despre începutul unui ciclu de dominaţie.
- Kenny Dalglish, precedentul antrenor campion cu Liverpool


Jucătorii au fost fabuloşi. Această echipă este specială. Nimeni nu se simte bine când înfruntă The Reds, pentru a le rezista trebuie să te pregăteşti ca şi cum ai merge la război.
 - Graeme Souness, legendă Liverpool

Felicitări lui Liverpool! După 30 de ani, visul a devenit realitate. Sunt fericit pentru toţi The Reds. You will never walk alone.
- Rafa Benitez, fost manager Liverpool

4 trofeeau luat „cormoranii” în 5 ani cu Klopp: Liga, Supercupa Europei, CM Cluburi şi titlul în Premier

19 titluride campioană a cucerit în istorie Liverpool. E la numai unul singur în spatele lui Man. United

23 de puncteeste avansul lui Liverpool faţă de Man. City cu şapte etape rămase de jucat în Premier

21 de goluria primit formaţia lui Klopp în acest campionat, având de departe cea mai sigură apărare

cu poarta închisă a reuşit Alisson în 22 de jocuri din acest campionat. A încasat 11 goluri

Citește și alte știri despre succesul lui Liverpool:

Jurgen Klopp, emoționat după triumful lui Liverpool în Premier League: „Mai mult decât aș fi visat vreodată!”

OFICIAL Liverpool a câștigat titlul în Premier League după 30 de ani! Mesajul clubului pe Twitter, imediat după Chelsea - Manchester City

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează