INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

„A îngenuncheat aproape o țară întreagă și cel mai mare club al lumii” » Fostul campion mondial francez comentează decizia lui Kylian Mbappe

Kylian Mbappe // foto: Imago Images
Kylian Mbappe // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2022 14:00 / Actualizat luni, 23 mai 2022 14:23

Bixente Lizarazu (52 de ani), fost fundaș stânga francez, a comentat decizia lui Kylian Mbappe (23) de a semna cu PSG, în ciuda faptului că a fost ofertat și de Real Madrid.

Dorit de două dintre cele mai ambițioase cluburi ale Europei, Real Madrid și PSG, Kylian Mbappe a preferat să rămână în capitala Franței cel puțin până în 2025. 

Bixente Lizarazu, fost fundaș la Bordeaux, Bilbao, Bayern și Marseille, a analizat „telenovela” Mbappe și a concluzionat că „a îngenuncheat” ambele cluburi, în condițiile în care atât PSG cât și Real Madrid s-au întrecut în oferte care mai de care mai spectaculoase.

Câștig de cauză a avut PSG, care a oferit mai mulți bani, l-a lăsat pe Mbappe să păstreze 100% dintre drepturile de imagine și i-a oferit o influență nemaiîntâlnită în deciziile sportive luate la nivelul clubului. 

Gigi Becali anunță ce transferuri plănuiește la FCSB » Îl vrea pe străinul anului în Ancheta GSP
FCSB
Gigi Becali anunță ce transferuri plănuiește la FCSB » Îl vrea pe străinul anului în Ancheta GSP

Bixente Lizarazu, după ce Kylian Mbappe a semnat cu PSG: „A îngenuncheat două cluburi”

„Clanul Mbappe a condus negocierile. Am impresia că a îngenuncheat două cluburi. Nu am văzut niciodată, în istoria fotbalului, un jucător care să îngenuncheze aproape o țară întreagă și cel mai mare club din lume”, a afirmat Lizarazu la Telefoot, citat de Marca

La ce s-a referit Bixente? PSG este condus de statul Qatar, care a turat toate motoarele pentru a se asigura că Mbappe rămâne la PSG. Emirul Qatarului și președintele Franței s-au implicat direct în afacere.

Săptămânile trecute, Lizarazu declarase că transferul la Real Madrid este mutarea logică pentru Mbappe: „Cred că Real este cea mai clară opțiune, au această tradiție în Liga Campionilor și electricitatea stadionului (n.r. - Santiago Bernabeu). În plus, echipa este perfectă, s-ar descurca bine imediat ce ar ajunge, parteneriatul cu Benzema ar fi grozav”.

22 de trofeea cucerit Lizarazu în carieră, printre care Cupa Mondială din 1998 și EURO 2000 cu Franța și Liga Campionilor în 2001, alături de Bayern

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

The Boss Kylian » „Mbappe va conduce, practic, PSG”

E și titlul lui Ciprian Tătărușanu! Rezerva lui Maignan a avut o paradă de 3 puncte în derbyul cu Inter Milano

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
opetrescu
opetrescu  •  24 Mai 2022, 14:01

Mbappe vs. Messi PSG a reușit - având în spate banii emirului din Qatar - să își păstreze givaierul precum a procedat în trecut - până la un moment dat - și Barcelona cu Messi. Când ai într-un club precum PSG un asemenea fotbalist, nu există preț de transfer, sunt curios cum se va transforma clubul cât să reușească să câștige prima cupă de CL !?

gicapuia
gicapuia  •  23 Mai 2022, 18:22

WEEGTw

pacient
pacient  •  23 Mai 2022, 15:45

Nu incape indoiala ca Mbappe este un fotbalist foarte bun, insa valoarea lui (fotbalistica, nu financiara) este umflata mult de presa si de social media. In Franta, Mbappe va evolua destul de putin pentru ca acolo PSG este un fel de chior in tara orbilor. Obiectiv vorbind, PSG nu are niste adversari care sa fie constanti sezon de sezon si prin urmare doar superficialitatea jucatorilor proprii ii face sa piarda trofee. Sincer sa fiu, nu cred ca Mbappe va ajunge vreodata la performantele unora ca Ibrahimovic, Ronaldo, Mess, Raul etc.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează