INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Loți Boloni, a doua înfrângere la rând în Franța! Două etape fără gol marcat și a căzut spre zona retrogradării

Ladislau Boloni a suferit două eșecuri consecutive la Metz
Ladislau Boloni a suferit două eșecuri consecutive la Metz

Articol de - Publicat duminica, 01 octombrie 2023 20:30 / Actualizat duminica, 01 octombrie 2023 20:30

După patru etape cu două victorii și două egaluri, Ladislau Boloni a suferit două eșecuri consecutive la Metz: 0-1 acasă cu Strasbourg și 0-3 astăzi în deplasarea de la Toulouse. E la un pas de zona barajului pentru evitarea retrogradării. Clasamentul din Ligue 1 aici. 

Loți Boloni, 70 de ani, cel mai în vârstă antrenor din elita Franței, a readus-o pe FC Metz în Ligue 1 după numai un an. A ratat startul, echipa sa fiind pulverizată în prima etapă, 1-5 pe terenul lui Rennes. Apoi, și-a revenit.

Simona Halep, apariție elegantă la evenimentul de la București » Discurs pe scenă: „O spun din tot sufletul, mai ales în aceste momente”
EVENIMENT
Simona Halep, apariție elegantă la evenimentul de la București » Discurs pe scenă: „O spun din tot sufletul, mai ales în aceste momente”

Președintele lui Loți Boloni a vândut cel mai bun jucător la Ajax. Metz n-a mai înscris!

În următoarele patru runde, formația lorenă nu a mai pierdut. Două victorii, ambele în deplasare, 1-0 cu Clermont și 1-0 cu Lens, vicecampioana stagiunii precedente, și două egaluri, 2-2 cu Marseille și 2-2 cu Reims, ambele acasă. Urcase în prima jumătate a clasamentului, avea opt puncte, la fel ca PSG.

Președintele clubului, Bernard Serin, a decis să-l vândă la Ajax pe Georges Mikautadze (16 milioane de euro), cel mai valoros jucător, golgheterul și cel mai bun pasator. Și Metz nu a mai putut înscrie.

Portarul l-a salvat pe Loți Boloni de un dezastru

În ultimele două etape, Boloni a pierdut de două ori, fără ca echipa să mai puncteze. 0-1 acasă cu Strasbourg și 0-3 astăzi la Toulouse.

Neașteptat, Metz a pornit mai bine duelul cu Toulouse. După numai două minute, Sabaly a avut ocazia de a deschide scorul. Portarul era la pământ, în fața porții erau doar doi jucători adverși, dar Sabaly a tras direct în peluză!

De la jumătatea primei reprize, Metz s-a prăbușit și numai intervențiile goalkeeperului Oukidja au evitat dezastrul. Schmidt a deschis scorul în mintul 31, iar Dallinga a înscris pentru 2-0 înaintea pauzei (43), după ce Oukidja reușise trei parade. La golul doi, portarul a fost lovit cu genunchiul în piept de un coechipier, însă a reușit să continue.

Loți Boloni, obligat să înlocuiască un jucător cu dureri în zona pieptului

După pauză, Boloni a trebuit să-l schimbe pe Kevin N'Doram (fiul lui Japhet N\'Doram, fost mare atacant al lui Nantes în anii '90) în minutul 59. Mijlocașul acuza dureri în zona pieptului, a făcut semne spre antrenor că i s-a tăiat respirația.

Metz și-a creat câteva ocazii, putea reduce scorul, dar tot Toulouse a înscris: Magri, 3-0 (82). După această înfrângere, „les grenats" au căzut și sunt aproape de zona barajului pentru evitarea retrogradării.

Urmează o partidă și mai dificilă. Pe 7 octombrie, acasă cu Nice, locul 4 în Ligue 1.

Citește și: 

Fostul mijlocaș de la Dinamo, aproape de transferul carierei » Dorit de unul din granzii din La Liga

Atentat terorist în orașul lui Olimpiu Moruțan » Prima reacție a fotbalistului: „Nu îmi este teamă!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Octombrie 2023, 09:33

...omul o s o retrogradeze pe Metz deoarece nu stie sa antreneze ...este depasit l a 70 de ani si nu vrea sa inteleaga ...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Octombrie 2023, 23:57

...bai juma ...intelege ca noi romanii nu suntem interesati de boloni ...stim ca este un antrenor slab care n a reusit sa ne califice pentru mondialul din 2002 cand eram cap de serie ...a pierdut prima pozitie si a plecat ...de atunci nu mai avem treaba cu el ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează