INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Louis van Gaal, atac devastator la Messi: „E responsabil de tot ce se întâmplă rău la Barcelona”

FOTO: GettyImages // Leo Messi - Barcelona
FOTO: GettyImages // Leo Messi - Barcelona

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2019 14:24

Olandezul Louis van Gaal (67 de ani) întreabă „câte Champions a câștigat Barcelona cu cel despre care se spune că e cel mai bun fotbalist al lumii? Zero din 2015 încoace”.

Rar vezi un antrenor mare, precum Louis van Gaal, care să-l critice atât de dur pe Leo Messi. Îl laudă și îl critică la fel de mult în același timp. Îi reproșează tot ce se întâmplă rău la Barcelona în ultimii ani.

„Uitați-vă la Barcelona! Câte Champions a câștigat cu cel despre care se spune că e cel mai bun fotbalist al lumii? Zero trofee europene din 2015 încoace”, a tunat olandezul în vârstă de 67 de ani în interviul din El País.

„Messi trebuie să se adapteze la echipă și nu invers”

„Cred că Messi ar trebui să se întrebe cum e posibil să treacă atâția ani fără să învingă în Ligă. Îmi place de el ca fotbalist. Are niște statistici fenomenale, individual e deasupra tuturor. Îmi place. Dar fără succes în Ligă de patru ani? De ce? Barça are o formație minunată. Nu poți spune că Rakitici e slab, nici despre Coutinho, Alba sau Ter Stegen. Și Messi e responsabil de tot ce se petrece rău la Barcelona”.

Van Gaal are soluția schimbării: „Messi trebuie să se adapteze la echipă și nu invers. Guardiola l-a făcut să evolueze în beneficiul formației, în timp ce ultimii antrenori au centrat totul în jurul lui Messi în loc să protejeze spiritul echipei”.

3 trofee a cucerit Messi în Liga Campionilor: două cu Guardiola, 2009 și 2011, plus una cu Luis Enrique (2015)

„Guardiola a câștigat la Barcelona pentru că îl avea pe Messi, dar și pentru că nu îl lăsa pe Messi să joace în stilul lui. Asta e diferența. Messi s-a adaptat planului lui Guardiola, nu invers”

„Messi și Neymar îmi plac individual, dar nu ca fotbaliști de echipă. Și cred că, în sporturile colective, nu există ceva mai important decât jucătorul de echipă”

„James Milner e unul dintre marii fotbaliști de echipă. În finala Ligii a jucat și fundaș, și mijlocaș. E fantastic ce poate oferi la 33 de ani. Dar, la Liverpool, și atacanții joacă pentru echipă”
Louis van Gaal, fost mare antrenor olandez

VEZI ȘI:

Marele Tostão îl face praf pe Neymar: „Trăieşte doar din faimă şi are un comportament iresponsabil”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
rikiriki365
rikiriki365  •  25 Iunie 2019, 09:54
Postat de Oana Stanciu pe 24 Iunie 2019, 22:57

Eu nu fac retorică. Eu mi-am spus o părere bine fundamentată. Nici nu mi-am propus să placă cuiva. M-ar fi interesat să aflu argumente sau contraargumente. Rezultatele vorbesc!

Daca ar fi după rezultate, Maradona nu ar fi in primii 30 de jucatori ai lumii! Totuși este in primii trei, poate primul! Fotbalul nu este matematica. Maradona cu vreo trei campionate câștigate in Europa, o cupa europeană și o cupa mondiala este cel mai bun sau nu! Aveți dreptul la o părere, dar ideea de baza pe care o susțineți, nu are suport. Criteriul este altul, dar având in vedere ca sunteti o femeie inteligenta, citită, răspunsul va este la îndemâna!

1181489102022068
Oana Stanciu  •  24 Iunie 2019, 22:57

Eu nu fac retorică. Eu mi-am spus o părere bine fundamentată. Nici nu mi-am propus să placă cuiva. M-ar fi interesat să aflu argumente sau contraargumente. Rezultatele vorbesc!

rikiriki365
rikiriki365  •  24 Iunie 2019, 21:44
Postat de catalin_cj pe 24 Iunie 2019, 20:30

La Guardiola vezi doar un lucru. Comparativ cu jocul practicat de Rijkaard, la cel dintâi nu vezi decât pasa și iar pasa. A fost frumos la început, dar când totul se reduce la a cară mingea întruna totul devine plicticos. Olandezul avea și altceva, fotbalul acela spectaculos creat în jurul dintosului, Guardiola a uzat tripleta Xavi, Iniesta, Messi într-o tornada de pase. La Bayern nu i-a mai iesit, acolo erau alte tipuri de jucători. La City dacă anul viitor nu ia UCL nu o sa mai fie dorit. Prefer un Klop spectaculos decât un Pep plictisitor. Echipele neamțului s-au adaptat tot timpul jocului, au creat spectacol cu jucători care în momentul la care antrena nu erau supervedetele Barcelonei, Bayernului sau ale lui MC.

Klop, Daaaa, spumos antrenor. M-am bucurat pentru el. In fotbal, in viata, exista un ciclu, la fel si la Bayern! Pep este un vizionar, filozof, este un personaj dificil, maniac, era greu sa se adapteze in Germania. O tara unde rigoarea este o calitate fundamentala. si-n Anglia ii este greu, dar acolo are avantajul ca si-a construit echipa cum a dorit, spre deosebire de Germania. tornada de pase avea un scop bine definit, eliberarea spatiilor! este infinit mai greu sa duci mingea pana-n poarta, decat un contraatac sau o centrare cu o reluare in forta. Echipele adverse jucau cu autobuzul prin careu. Sa desfaci astfel de aparari, iti trebuiesc jucatori de superclasa, exercitiu(tactic) si viziune. Barca lui Pep a fost apogeul fotbalistic din acest punct de vedere. O sa vedem U21, mult laudata noastra echipa, ce joc de constructie dezvolta. Niste baieti admirabili, talentati, inimiosi, dar ....resptele mele, Catalin!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează