INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

În 2020, Louis van Gaal a aflat că suferă de cancer. Acum a fost supus unei noi operații: „Sper să se întâmple un miracol și să sper să pot merge din nou singur la toaletă”

Louis van Gaal  / foto: Guliver/Getty Images
Louis van Gaal / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 10:31 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 11:42

Louis Van Gaal (72 de ani), fostul selecționer al Olandei, a fost supus unei noi operații. El suferă de cancer de prostată de 3 ani.

Van Gaal s-a retras din antrenorat și din cauza problemelor de sănătate. A fost din nou operat și a declarat să speră să se întâmple un miracol și să primească vești bune la următorul control.

Olandezul are o formă agresivă de cancer la prostată de 3 ani, însă mult timp nu a dezvăluit că are probleme de sănătate.

Presa din Israel ne face praf: „Am fost superiori pe tot parcursul jocului în fața unui adversar care a jucat fotbal de modă veche”
ROMÂNIA - ISRAEL 1-1
Presa din Israel ne face praf: „Am fost superiori pe tot parcursul jocului în fața unui adversar care a jucat fotbal de modă veche”

Vaan Gaal, operat din nou: „Sper la un miracol”

„Cum mă simt? Bine, am avut o operație acum două sau trei săptămâni. Au încercat să mă repare, mai multe detalii nu pot să dau, trebuie să aștept și să văd. 

Pe 19 septembrie merg la control și voi vedea ce decid medicii. Sper să se întâmple un miracol și să sper să pot merge din nou singur la toaletă”, a declarat Louis Van Gaal, citat de Mirror.

Louis Van Gaal dezvăluia în 2022 că are cancer

Louis Vaan Gaal dezvăluia că suferă de cancer la prostată în aprilie 2022. Între timp, a fost pe banca Olandei la Mondialul din Qatar, apoi s-a retras definitiv.

„Nu se moare de cancer de prostată. Cel puțin nu în 90% dintre cazuri. În mod normal, alte boli te ucid. Dar am o formă agresivă. La fiecare acțiune a naționalei plecam în timpul serii la spital, fără ca jucătorii să știe. Am primit tratament preferențial la spital. Am putut intra prin ușa din spate. Am fost tratat minunat.

Nu le spui oamenilor cu care lucrezi așa ceva pentru că asta le-ar putea afecta alegerile. M-am gândit că jucătorii nu trebuie să știe. Cred că boala și moartea sunt parte din viață”, spunea Van Gaal în aprilie 2022.

Cine e Louis van Gaal

  • Van Gaal este unul dintre cei mai de succes antrenori olandezi. A început cariera ca secund la AZ Alkmaar, antrenor la Ajax U21 și Ajax U19 și secund la Ajax.
  • A preluat prima echipă a „lăncierilor” în 1981, iar după 6 ani a ajuns la Barcelona, pe care a condus-o timp de 3 ani. A urmat naționala Țărilor de Jos (iulie 2000 – noiembrie 2001), o nouă etapă la Barcelona (iulie 2002 – ianuarie 2003).
  • A mai antrenat la AZ Alkmaar, Bayern și Manchester United. După un al doilea mandat pe banca naționalei (august 2012-iulie 2014), Van Gaal a revenit ca selecționer în august 2021, calificându-i pe olandezi la CM 2022.
  • Are în palmares o Ligă a Campionilor (Ajax 1995), o Cupă UEFA (Ajax 1992) și alte 18 trofee, fiind campion în Țările de Jos, Spania și Germania

Citește și:

Preliminariile Euro 2024 » Șocul serii a venit din Albania + Moldova speră la calificare. Toate rezultatele, marcatorii și clasamentele
PRELIMINARII
Preliminariile Euro 2024 » Șocul serii a venit din Albania + Moldova speră la calificare. Toate rezultatele, marcatorii și clasamentele
A salvat Anglia de la înfrângere! Primul gol marcat la 12 ani de la debut
ANGLIA
A salvat Anglia de la înfrângere! Primul gol marcat la 12 ani de la debut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  10 Septembrie 2023, 13:24

Doamne ajuta domnule Van Gaal,sanatate si numai bine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează