INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Lovită dur de seisme, Hatayspor se retrage! Și Gaziantep ar putea să renunțe la continuarea campionatului

Articol de - Publicat vineri, 10 februarie 2023 14:54 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 14:54

Echipele de pe locurile 14 și 10 din Süper Lig nu vor fi retrogadate, federația de la Istanbul plănuind să mărească la 20 de cluburi competiția internă în sezonul viitor. 

Fotbalul nu se va relua în Turcia, devastată de seisme, mai devreme de 3 sau 4 martie, iar Süper Lig suferă resimte brutal catastrofei de luni. Două echipe din zonele afectate grav de cutremure nu vor să mai continue campionatul. 

Hatayspor, clasată pe locul 14 după 21 de jocuri, a anunțat joi federația că se va retrage din competiție, deși inițial dorea să joace! Situată lângă epicentrul mișcării telurice produse în sud-estul țării, regiunea Hatay a raportat recent un bilanț teribil, peste 3.000 de morți și zeci de mii de persoane rămase fără adăposturi, în mijlocul iernii.

Foto: Imago
+10 FOTO

„Hatayspor ne-a trimis o scrisoare în care își exprimă dorința retragerii”

„Hatayspor ne-a trimis o scrisoare în care își exprimă dorința retragerii. Dacă și Gaziantep, dintr-un alt oraș zguduit de cutremure, are de gând să procedeze la fel, o să continuăm campionatul cu 17 echipe", a declarat Mehmet Büyükeksi, președintele Federației Turce de Fotbal, care a precizat că cele două echipe nu vor fi retrogradate, Gaziantep fiind acum pe locul 10, cu 25 de puncte. 

Drepturile sportive nu vor fi afectate, FTF intenționând să extindă campionatul la 20 de echipe și să le susțină financiar până la terminarea sezonului".

Rămâne la Stuttgart

Întreg lotul lui Hatayspor a părăsit provincia zdrobită de seisme și s-a mutat la centrul sportiv al naționalei Turciei de la Riva, Istanbul. Mai puțin, ghanezul Christian Atsu și directorul sportiv Taner Savut, dispăruți și de a căror soartă nu se știe nimic. Gaziantep nu a anunțat încă nimic oficial, iar Maxim va mai rămâne la Stuttgart până la adoptarea unei decizii.

Un fost patron din Liga 1, care și-a făcut o avere din imobiliare, susține că la noi nu s-ar prăbuși atât de multe clădiri ca în Turcia: „Noi, românii, suntem mai catolici decât papa”

EXCLUSIV Apelul unui antrenor român care a stat 9 ani în Siria: „Mă sună prietenii de acolo, sunt îngrozit. Se doarme pe câmp. Au nevoie de ajutor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
garybusy
garybusy  •  10 Februarie 2023, 18:46

maxim ala chiar merita sa se lase de fotbal. macar acum are si o scuza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează