INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Lovitură MAJORĂ pentru granzi în Premier League! Măsură spectaculoasă, care poate schimba tot

Phil Foden într-un duel de Premier League, foto: Guliver/gettyimages
Phil Foden într-un duel de Premier League, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 11:41 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 12:33

Cele 20 de cluburi din Premier League au decis în unanimitate ca, din stagiunea 2025-26, sumele investite pentru achizițiile, contractele și bonusurile destinate jucătorilor să nu întreacă 70% din veniturile raportate în cazul echipelor angrenate în cupele europene. Celelalte grupări din Premier League au pragul fixat la 85%.

Englezii iau măsuri pentru a pondera cheltuielile făcute în neștire în ultima vreme pentru a cumpăra jucători și ajunse la cote colosale. Manchester City, Chelsea, Machester United, Arsenal, Liverpool, Newcastle și celelalte echipe din Premier League au acceptat că trebuie pusă o frână.

Amenințate cu depunctări și amenzi (vezi cazurile Everton și Nottingham Forest), cluburile insulare au căzut la înțelegere și au votat în unanimitate pentru a introduce o barieră pentru sumele plătite pentru achiziții, salarii și comisioanele agenților, care să se limiteze la 70 la sută din totalul veniturilor raportate, astfel încât toate echipele să se încadreze în ultimele norme de fair-play financiar, respectiv PSR (regulile de profitabilitate și sustenabilitate).

Dincolo de Premier League, e COLAPSUL » Datorii imense în Anglia, desființări și o mare întrebare: cât mai rezistă modelul?!
ANGLIA
Dincolo de Premier League, e COLAPSUL » Datorii imense în Anglia, desființări și o mare întrebare: cât mai rezistă modelul?!

Liga încearcă să asigure stabilitate financiară din Premier League

Daily Mail a anunțat că „în cazul echipelor mai mici, cu un potențial financiar mai modest, limita va fi stabilită la 85% din veniturile clubului într-un sezon.

În acest fel Premier League se aliniază normelor introduse de mai mult timp de UEFA, în încercarea de a asigura stabilitatea economică a cluburilor și evitarea unor sancțiuni, mergând până la excluderea din cupele europene”.

Deducerea de puncte va fi sancțiunea comună

„Regula de 70% este în conformitate cu mecanismele de control al costurilor UEFA, care vor fi implementate integral în 2025-2026 . Este de la sine înțeles că încălcările minore ale noilor reguli ar putea duce la sancțiuni financiare, dar deducerea de puncte va continua să fie sancțiunea aleasă pentru orice încălcare gravă a PSR", a confirmat și The Guardian.

Noile reguli vor fi în teste în sezonul 2024-2025

Un regulament complet, bazat pe raportul de control al costurilor, va fi elaborat în următoarele două luni, dar ideea este ca reforma regulamentului financiar să fie finalizată până la Adunarea generală a cluburilor din Premier League din iunie.

Altfel zis, noile reguli se vor testa sub formă de experiment în sezonul următor, înaintea implementării lor în 2025-'26.

2,93miliarde de euro au cheltuit cluburile din Premier League pe transferurile de jucători în acest sezon. Vânzările s-au situat la 1,58 miliarde, conform Transfermarkt.de

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ca în Evul Mediu! Cum a fost bătut un jucător al lui Al-Ittihad de un fan al lui Al-Hilal în finala Supercupei!
ARABIA SAUDITĂ
Ca în Evul Mediu! Cum a fost bătut un jucător al lui Al-Ittihad de un fan al lui Al-Hilal în finala Supercupei!
Manchester City pregătește „bomba” din mercato » Tot mai aproape de super-vedeta lui Bayern Munchen
MANCHESTER CITY
Manchester City pregătește „bomba” din mercato » Tot mai aproape de super-vedeta lui Bayern Munchen

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  12 Aprilie 2024, 15:25

Foarte bine, cocalarii de la Buyern trebuie sa invete si ei cum e sa ti se fure cei mai buni jucatori, cum i-au furat ei pe Gotze si Lewa si au distrus Dortmund, la fel si cu Neuer de la Schalke.

aspida
aspida  •  12 Aprilie 2024, 13:09

Nasol, daca ajunge regula aceasta si in Romania, granzii de la noi, adica fcsb, fcsb si fcsb, o vor imbulina

viola_sempre
viola_sempre  •  12 Aprilie 2024, 13:00

Las ca in Spania au voie nelimitat, acolo nu exista notiunea de fair play financiar. In Anglia, Franta, Germania si chiar Italia esti taxat daca incalci fair-play-ul financiar, la spanioli nu. Barcelona si chiar Real ar fi fost de mult retrogradate, iar Barcelona cu arbitrii si blatuirle lor ar fi fost trimisa in liga a 5-a

Vezi toate comentariile (4)
Comentează