INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONTRACTE

Lovitură pentru jucători: pot pleca de la club, dar rămân în aer! „FIFA nu poate prelungi contractele dincolo de 30 iunie” + ce se poate întâmpla cu Ianis Hagi

Ianis Hagi e împrumutat de Rangers de la Genk
Ianis Hagi e împrumutat de Rangers de la Genk

Articol de - Publicat luni, 13 aprilie 2020 10:48

Spaniolul Emilio García Silvero, director juridic la FIFA, dezvăluie că deschiderea perioadei de transferuri va fi amânată. Și, dacă părăsesc actualul club, fotbaliștii nu pot fi înregistrați imediat nici dacă își încheie împrumutul, cum e cazul lui Ianis Hagi.

Din cauza noului coronavirus, actualul sezon se va finaliza în iulie-august, inclusiv cupele europene, dacă situația generală se va ameliora. Prima întrebare era: ce se va întâmpla cu jucătorii cărora li se încheie angajamentele pe 30 iunie? Caz valabil și pentru cei împrumutați.

FIFA: „Mercato nu va mai începe pe 1 iulie"

Gianni Infantino, președintele FIFA, a spus că se va găsi o soluție, sugerând că acordurile vor fi extinse până când stagiunea se va încheia. Acum însă, directorul juridic al forului mondial susține altceva. „FIFA nu poate prelungi contractele dincolo de 30 iunie, dar mercato nu va mai începe pe 1 iulie. Ferestrele de transferuri nu vor mai fi aceleași, iar fotbaliștii nu vor putea fi înscriși la noile cluburi", a declarat Emilio García Silvero la postul de radio iberic Cadena Cope, preluat și de cotidianul AS.

 

Ianis Hagi poate pleca de la Rangers, dar nu va juca nici la Genk

Oficialul de la Zürich a precizat: „La fel și pentru cei împrumutați. Dacă înțelegerea se termină pe 30 iunie, teoretic, jucătorul ar trebui să se întoarcă la gruparea de care aparține. Dar perioada de înscrieri nu va fi deschisă, iar fișa lui nu va fi trimisă". Mai clar, cine alege să plece rămâne în aer! Ca un exemplu, Ianis Hagi. Pe 30 iunie, el ar putea pleca de la Glasgow Rangers. Dar, dacă sezonul continuă, el nu va mai evolua nicăieri până la startul de mercato.

„Ferestrele de transferuri s-ar încheia înainte de startul fiecărui campionat"

„Ar putea fi mai multe ferestre de transferuri. Vor depinde de începutul și de sfârșitul fiecărui campionat. Și aceste ferestre să se încheie chiar înainte de startul fiecărei competiții. Ele nu trebuie să coincidă", a mai dezvăluit García Silvero.

AS amintește și declarația unui alt oficial, James Kitching, directorul FIFA Regulatory Body, dată la postul german ARD: „Ar putea fi și o a treia perioadă de transferuri pentru această perioadă de criză". Dar, în total, mercato va avea 16 săptămâni. Până acum, era împărțit în două: trei luni vara și o lună iarna. 

Sfat pentru cluburi: extindeți voi contractele cât e nevoie!

FIFA sfătuiește cluburile să adapteze ele contractele care expiră pe 30 iunie, pentru ca fotbaliștii să nu fie puși în pericol. Adică să le prelungească până când actualul sezon se va încheia. În cazul împrumuturilor, să existe o înțelegere între cele două grupări care dețin jucătorii. James Kitching afirmă însă: „Trebuie să recunoaștem însă că legea muncii națională și autonomia cluburilor și fotbaliștilor au prioritate". Nu FIFA va decide, ci cluburile și fotbaliștii. 

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Conflict deschis la Barcelona înainte de alegeri: „Clubul este în faliment! Trebuie s-o luăm de la zero”

Răzvan Lucescu reacționează după declarațiile lui Răducioiu: „Cei care îl ironizează pe Ianis Hagi să se uite în oglindă să vadă ce au realizat

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
1259540837474642
Mihai Georgescu  •  13 Aprilie 2020, 13:32

Orice stire din fotbalul internațional trebuie să facă referire la Hagi jr, altfel știrea nu-și mai atinge scopul!! E limpede pentru orice cititor, de ce se întâmplă asta. Nu că ar rupe gura târgului cu fotbalul practicat de el. Sezonul viitor îl văd tot pe meleagurile noastre, cu toate ”slăvile” pe care i le ridică GSP-ul.

189254898748309
Claude SH  •  13 Aprilie 2020, 12:36

E o veste buna pentru Planici și Balgradean care își încheie contractele în 30 iunie, asa ei vor putea pleca încă de atunci la noile echipe, CSU Craiova și CFR. Oricum ei erau încurcați de Gigi, nu mai prindeau echipa, chiar nici antrenamentul ei.

mioriticul
mioriticul  •  13 Aprilie 2020, 12:34

Ne zăpăciți la cap. Chiar nu mai știm dece nu joaca Ianis. Ca e pandemie, ca n-are contract, sau ca nu știe?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează