INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT CRUYFF

Lucescu se înclină: ”Cruyff, unul dintre rebeli. Fotbalul mondial a pierdut un mare om”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2016 00:00

Mircea Lucescu își stăpânește cu greu emoția la telefon.

"Johan Cruyff a fost un inovator. A modelat fotbalul și după ce s-a retras, cu ideile, comentariile și analizele sale atât de bune", spune antrenorul lui Șahtior.

"Extraordinară personalitate. A fost unul dintre rebeli, imens în fiecare clipă a vieții. Jucător, căpitan, antrenor, manager. A imprimat un stil de joc unic, transformând fotbalul atletic al Olandei într-o mașină de fotbal. O sincronizare perfectă a tuturor pe teren".

Luce s-a întâlnit cu Cruyff în 1994, când s-a transferat Hagi de la Brescia la Barcelona: "L-am convins pe Corioni să-l lase să plece. Atunci, am jucat un amical cu Barca și am avut o lungă discuție cu Johan. Un personaj complex și complet".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
cornian
cornian  •  25 Martie 2016, 10:35

M-am asteptat sa spuna ca el l-a descoperit pe Cruyff

887888274661367
Pompiliu Bota  •  25 Martie 2016, 09:20

Luce aplica jocul Ajax-ului in oglinda: spre propria poarta la trecerea timpului (antijoc, antifotbal).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează