INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFAGATE

Lui Blatter nu-i convine modul în care este anchetat: ”Îmi amintește de Inchiziție!”

Articol de GSP - Publicat marti, 15 decembrie 2015 20:20

Josep Blatter este tot mai aproape de a fi arestat. După ce a ajuns la spital din cauza problemelor de sănătate cauzate de stresul la care este supus, acesta atacă acum Comisia de Etică a FIFA, pe care o aseamănă cu Inchiziția condusă de Biserica Catolică în perioada medievală.

 ”Felul în care camera de instrucţie a comisiei de etică alege să comunice, faptul că cere pedeapsa maximă şi întăreşte prejudecăţile publicului prezintă o dimensiune tendenţioasă şi periculoasă. Acest proces îmi aminteşte de Inchiziţie” a afirmat Blatter într-o scrisoare adresată președinților celor 209 federații fotbalistice mondiale, conform AFP.

Președintele demisionar al forului mondial va fi audiat alături de omologul său din fruntea UEFA, Michel Platini, în decembrie. Subiectul acuzării este suma de bani dată de elvețian lui Platini sub pretextul că aceasta ar fi fost remunerația datorată în urma prestării slujbei de consilier de către francez în perioada 1999-2002.

”Această plată a fost supusă procesului administrativ integral, a cărui corectitudine a fost confirmată de toate instanţele competente ale FIFA, inclusiv de congres”.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
alexzece
alexzece  •  16 Decembrie 2015, 00:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează