INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

UPDATE FIFA l-a suspendat pe Rubiales! Le-a interzis președintelui și întregii Federații Spaniole s-o contacteze pe Jenni Hermoso

Luis Rubiales, forțat să demisioneze. Foto: Imago Images
Luis Rubiales, forțat să demisioneze. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 26 august 2023 16:00 / Actualizat sambata, 26 august 2023 17:18

Jorge Iván Palacio, președintele Comisiei Disciplinare FIFA, l-a suspendat provizoriu azi pe Luis Rubiales din toată activitatea legată de fotbal, la nivel național și internațional. 

Decizia vine după ce Rubiales, președintele Federației Spaniole, a sărutat-o pe jucătoarea Jenni Hermoso, la sărbătoarea câștigării Mondialului de către Spania, gest neconsimțit, conform declarațiilor sportivei.

De asemenea, FIFA i-a interzis lui Rubiales sau oricărui angajat al Federației Spaniole să ia legătura cu jucătoarea Jenni Hermoso, direct sau prin terți. 

„Decizia are efect de azi, timp de 90 de zile, pe timpul în care procesul disciplinare va fi activ”, a anunțat forul internațional.

Știrea inițială: 

UPDATE 25 august: Rubiales a anunțat într-o conferință de presă că nu demisionează

„A fost un sărut spontan, reciproc, euforic şi consimţit, care este de fapt cheia tuturor criticilor. A fost consimţit, jucătoarea a ratat un penalty şi eu am o relaţie grozavă cu toate jucătoarele, suntem o familie de mai bine de o lună şi am avut momente afectuoase în această perioadă. Nu-mi dau demisia”, a spus Rubiales vineri.

UPDATE 24 august, 21:30 » Rubiales își prezintă demisia

În vreme ce Jennifer Hermoso, jucătoarea pe care a sărutat-o, cere măsuri drastice împotriva președintelui Federației, Luis Rubiales, cotidianul AS publică o fotografie în care acesta o poartă pe umăr pe Athenea del Castillo, mijlocașul ofensiv al lui Real Madrid. Ambele scene s-au petrecut duminică, după finala CM Feminin 2023, Spania - Anglia 1-0.

Rubiales va demisiona din funcția de președinte al Federației Spaniole de Fotbal, informează publicația spaniolă Sport.

UPDATE 15:05 » FIFA a deschis o anchetă!

Comisia de Disciplină din cadrul FIFA a deschis un dosar disciplinar pe numele lui Luis Rubiales, pentru gestul său scandalos de după finala Mondialului feminin. Faptele sale pot constitui încălcări Articolului 13, alineatele 1 și 2, din Codul Discipinar FIFA.

Încă o probă împotriva președintelui Federației spaniole (RFEF), Luis Rubiales! Cotidianul AS publică o fotografie făcută imediat după finala Mondialului feminin, Spania - Anglia (1-0), în care oficialul iberic apare purtând-o pe umăr pe jucătoarea lui Real Madrid, Athenea del Castillo!

Jennifer Hermoso l-a refuzat categoric pe Luis Rubiales

Rubiales a scandalizat lumea fotbalului, și nu numai, după ce, la ceremonia de premiere, a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso, fără a avea acordul ei. 

Criticat dur pentru gestul său, el a refuzat să demisioneze, dar ulterior a publicat o înregistrare video în care își cere scuze. Rugată să apară și ea în respectivul videoclip, „poziția mea este în joc, fă-o pentru fiicele mele”, i-a zis Rubiales, dar Hermoso l-a refuzat categoric.

Jennifer Hermoso s-a adresat FUTPRO și vrea să se ia măsuri împotriva lui Luis Rubiales

Mijlocașul ofensiv al lui CF Pachuca a declarat că „nu i-a plăcut” când Rubiales a apucat-o și a strâns-o în brațe înainte de a o săruta pe buze pe podium. Iar acum a lansat o declarație prin FUTPRO, sindicatul jucătorilor spanioli, confirmând că face eforturi pentru a se lua măsuri împotriva lui Rubiales.

FUTPRO a și publicat un comunicat în acest sens: „Condamnăm ferm conduita care încalcă demnitatea femeii. Solicităm Federației să implementeze protocoalele necesare, să asigure drepturile jucătorilor noștri și să adopte măsuri exemplare. Este esențial ca echipa noastră națională, actuala campioană mondială, să fie întotdeauna reprezentată de figuri care proiectează valori de egalitate și respect în toate domeniile.

Este necesar să avansăm în continuare în lupta pentru egalitate, o luptă pe care jucătoarele noastre au purtat-o cu hotărâre, aducându-ne în poziţia în care ne aflăm astăzi”.

 RFEF a confirmat deja că va organiza o Adunare Generală Extraordinară, în cursul zilei de vineri.

S-a depus plângere la Parchet împotriva lui Luis Rubiales

FIFPRO, organizația mondială a fotbaliștilor profesioniști, a cerut, de asemenea, deschiderea imediată a unei anchete împotriva lui Rubiales: „Solicităm investigarea acțiunilor sale conform codului de etică al FIFA”.

Separat, Miguel Angel Galan, președintele Asociației Antrenorilor din Spania, a depus o plângere la Parchetul din Madrid și la Procuratura Generală, susținând că acțiunile lui Rubiales au constituit agresiune sexuală.

Luis Rubiales, acuzat că ar fi dus o femeie într-o vacanță pe banii Federației

Postul spaniol El Confidencial a dezvăluit că președintele RFEF se confruntă și cu acuzații potrivit cărora ar fi dus o femeie într-o vacanță de șase zile la New York, finanțată din banii Federației

De asemenea, el ar fi hărțuit și umilit o colegă, care susține că a întrebat-o despre culoarea lenjeriei ei și despre purtarea unor „genunchiere” pe vremea când lucrau împreună.

VIDEO. Luis Rubiales a sărutat-o pe Jennifer Hermoso

Citește și:

Messi înșiră victoriile la Inter Miami » E în a doua finală, după un meci decis la loviturile de departajare

Dorin Rotariu a rămas fără echipă » Revine în Superliga după 7 ani?

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (52)
elgabri
elgabri  •  26 August 2023, 20:00

FIFA cea mai corupta organizatie mondiala spagi si coruptie la greu !!

GardaIosefina
GardaIosefina  •  26 August 2023, 19:12

Daca săruta un bărbat îl făceau erou. Lumea a luat-o razna complet.

username_2
username_2  •  26 August 2023, 18:57

aveți puțintică răbdare, din ce-am citit în articol am văzut că jucătorea s-a adresat FUTPRO, cazu-i ca și rezolvat, aclo tătă lumea îi pro, și jucătorii și jucătoarele

Vezi toate comentariile (52)
Comentează