INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Luis Suarez, de 12 ori decisiv în La Liga: „Știam că suferința e motto-ul lui Atletico, dar nu mă gândeam că vom suferi așa mult”

Luis Suarez, de 12 ori decisiv în La Liga: 32 de puncte câștigate, foto: Imago
Luis Suarez, de 12 ori decisiv în La Liga: 32 de puncte câștigate, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 17 mai 2021 11:33 / Actualizat luni, 17 mai 2021 11:43

Atacantul uruguayan Luis Suarez i-a oferit lui Atletico zece victorii și două egaluri în această ediție de La Liga. Datorită lui, jucătorii lui Diego Simeone sunt acum atât de aproape de primul titlu după 7 ani. 

Toamna trecută, Luis Suarez era abandonat de Barcelona, care aproape că l-a forțat să plece, chiar dacă nu mai avea alt vârf, acceptând și un transfer la Atletico, una dintre principalele rivale. Și acum, Barcelona s-a scufundat, pe locul 3, în timp ce uruguayanul sprintează spre titlu cu Atletico Madrid. El fiind cel mai important.

Luis Suarez, de 12 ori decisiv în La Liga: 32 de puncte câștigate!

La 34 de ani, rămâne esențial în joc. Nu mai punctase de 56 de zile, de la 1-0 cu Alavés, pe 21 martie, dar a înscris când era mai mare nevoie. Duminică, în minutul 88, la 2-1 cu Osasuna. Golul care îi menține pe madrileni pe primul loc. Poate golul de titlu.

Într-un sezon lung și dificil, fără spectatori, Suárez a fost decisiv de 12 ori în La Liga. La zece succese și două egaluri. 32 de puncte câștigate de roș-albi (83 în total) datorită lui. Trei din cele 10 victorii le-a adus după minutul 85.

Luis Suarez, de 12 ori decisiv în La Liga: „Știam că suferința e motto-ul lui Atletico, dar nu mă gândeam că vom suferi așa mult”
Luis Suarez, felicitat de un coechipier la Atletico Madrid, foto: Imago

Luis Suarez: „Dacă lupți, apare și lumina"

„Pentru a fi campioni, trebuie să și suferim", afirmă sud-americanul. Știa că „suferința este motto-ul lui Atlético, toată lumea spune asta, dar nu mă gândeam că vom suferi atât de mult".

Nu e îngrijorat că mai are și perioade când nu marchează: "În viața unui vârf, sunt și asemenea momente. Uneori, e mai ușor pentru un vârf să se ascundă când nu-i iese jocul. Nu e cazul meu însă. Dacă te bați, dacă lupți, dacă nu renunți, într-o zi apare și lumina și regăsești drumul spre plasă".

Atletico, încă un succes pentru titlu în La Liga

În ultima etapă, Atletico joacă la Valladolid, aproape retrogradată. Dacă învinge, e campioană. Ar fi al 11-lea titlu "rojiblanco", la șapte ani de la precedentul triumf.

Suárez a venit cu o sete de revanșă extraordinară și ne-a ajutat enorm. Cine altul era mai potrivit pentru el să înscrie acest gol decât el?

În final, când am fost conduși și am avut mai puține ocazii, atunci am fost mai eficienți. Fotbalul înseamnă să profiți de șansele tale
- Diego Simeone, antrenor Atlético

20 de goluria marcat Luis Suárez în 31 de meciuri jucate în acest sezon la Atlético în campionat

Bombă la Barcelona! Catalanii vor să-l înlocuiască pe Koeman și negociază cu o legendă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
creeperno999
creeperno999  •  17 Mai 2021, 22:45

Koeman asta si-n liga 1 face *** praf

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

enigmaticul
enigmaticul  •  17 Mai 2021, 12:45

Un antrenor ”fără orizont”, Koeman ăsta!! Și Valverde dacă rămânea, lua titlul fluierând, dar e un antrenor foarte slab!! Și a mai venit și cu ”fumuri” cum că el nu are nevoie de Luis Suarez, de aici s-a văzut ce ”bun” este. Trebuie înlocuit urgent acest antrenor, de vreo 2 ani Barca nu are un antrenor adevărat. Cu Suarez în echipă, Barca lua titlu la pas, dar............. Unde nu-i cap, vai de ......

catalin.palcu
catalin.palcu  •  17 Mai 2021, 11:55
Postat de dora pe 17 Mai 2021, 11:44

A fost greseala antrenorului Koeman. Care i-a transmis atacantului ca nu intra in vederile sale pentru un loc de titular. Sa ramana in lot si sa se antreneze pana va avea sansa sa prinda echipa. Pentru ca in lot are atacanti mai buni decat Suarez, a motivat Koeman !

Koeman a facut sezonul praf, nu vad de ce i se da incredere pe mai departe. selectie proasta, jocul f cenusiu. Au iesit si prematur din Liga, avand astfel posibilitatea sa se concentreze exclusiv pe campionat si i-a dat cu piciorul, pierzand sau facand egal cu Celta Vigo, Levante, Granada samd. chiar era un titlu usor de luat. sper sa il ia macar Atletico si nu Real.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează