INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Luis Suarez, OUT de la Barcelona! Catalanii îl oferă drept monedă de schimb pentru transferul verii

Barcelona l-ar fi oferit pe Luis Suarez, plus 20 de milioane de euro pentru Donny van de Beek, mijlocașul olandez de la Ajax.
Barcelona l-ar fi oferit pe Luis Suarez, plus 20 de milioane de euro pentru Donny van de Beek, mijlocașul olandez de la Ajax.

Articol de - Publicat duminica, 23 august 2020 10:48 / Actualizat duminica, 23 august 2020 10:48

Barcelona l-ar fi oferit pe Luis Suarez, plus 20 de milioane de euro pentru Donny van de Beek, mijlocașul olandez de la Ajax.

Ronald Koeman vrea să schimbe "coloana vertebrală" a Barcelonei (cu excepția lui Messi), iar Luis Suárez este unul dintre jucătorii de care antrenorul olandez vrea să se despartă. O variantă ar fi să-l cedeze la Ajax.

După șase sezoane în care a marcat aproape 200 de goluri și a cucerit 13 trofee cu echipa blaugrana, uruguayanul în vârstă de 33 de ani ar putea fi folosit ca monedă de schimb. Potrivit Mundo Deportivo, clubul catalan l-ar da pe Suárez, plus 20 de milioane de euro, pentru Donny van de Beek, mijlocașul dorit de Koeman. Jucător pentru care "lăncierii" cer minimum 50 de milioane de euro.

Golgeterul sud-american, cumpărat cu 81,7 milioane de euro în vara lui 2014 de la Liverpool, mai are contract pe "Camp Nou" doar până pe 30 iunie 2021. 

198 de goluria marcat Luis Suárez în 283 de meciuri jucate la Barcelona în toate competițiile

28 de milioane de euroeste cota atacantului uruguayan, potrivit transfermarkt.de

Aș vrea să rămân, simt că mai pot da mult pentru club. Dacă se consideră că trebuie să fiu sacrificat pentru reconstrucție, atunci voi accepta
Luis Suárez, atacant Barcelona

Pe cine vrea să aducă Barcelona lângă Messi: Neymar e transferul astronomic al verii

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Arsenal, transfer de 30 de milioane de euro! Cu cine își betonează „tunarii” apărarea

Cristiano Ronaldo, ședință cu șefii lui Juventus » Vrea un star de la Real Madrid! Ce ofertă au făcut italienii

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
2528389220528911
Ionut Costache  •  23 August 2020, 15:50

Tiki taka nu este altceva decat o combinatie intre fotbalul total al olandezilor si jocul tehnic al spaniolilor. Pana la urma acest stil a fost creat de Cruyff si perfectionat ulterior de Rijkaard si Guardiola. Problema e ca la Barcelona nu prea au mai adus jucatori care sa fie potriviti pentru acest joc, jucatorii produsi de La Masia nu prea au primit sanse, iar stilul de joc trebuie sa evolueze la fotbalul actual in contextul in care adversarii au invatat sa il contracareze (mai ales printr-un pressing total, in forta si viteza). De vazut daca Koeman poate face asa ceva...

melcul_furios
melcul_furios  •  23 August 2020, 15:22

Koeman sper sa aduca alt spirit la Barcelona nu mizeria de tiki-taka, sa aduca portocala mecanica, acel fotbal total bazat pe pressing, actiuni in viteza si atacuri perpendiculare. Barcelona juca exact ce face Bayern azi, cu pase filtrante insa s-au dus Xavi si Iniesta care asigurau pasele si a ramas Messi care e doar unul. Azi stau in Jordi Alba, fuga pe stanga, centrare in careu si reluare Messi sau Suarez. Merge si asa insa nu la nivel mare, dovada ca au rezultate inconstante.

melcul_furios
melcul_furios  •  23 August 2020, 15:10
Postat de Ionut Costache pe 23 August 2020, 12:09

Suarez e al doilea marcator al echipei si a fost de multe ori decisiv cand echipa era in impas. Nu cred ca e o optiune ca el sa fie dat, mai ales la schimb cu un mijlocas defensiv. Daca il dau, teoretic Barcelona ramane fara niciun atacant clasic (in contextul in care Griezmann nu a confirmat ca varf). Si daca aduc un varf de top, Suarez ar trebui pastrat ca a doua optiune. In plus, cred ca decizia de a scapa asa usor de el va cantari serios si intr-o eventuala decizie a lui Messi de a pleca de la Barca...

Suarez a fost genial insa a imbatranit si acum este inconstanta, nu mai e acel piston de careu, gata sa inscrie oricand. Acum e inconstant, iese din joc, uneori are un joc intreg in care nu face nimic iar la nivelul lor nu merge asa, trebuie sa fie mereu in mare forma. Sunt curios pe cine o sa aiba in atac, poate pe Ansu sau Lautaro, au nevoie de un atacant de careu, Griezman in spate si Messi in lateral.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează