INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Lyon - PSG 2-1 // VIDEO "Parisul a fost dezarmat" » Lyon a rupt aura invincibilităţii campioanei!

Nabil Fekir, Lyon
Nabil Fekir, Lyon

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2019 11:25

Liderul PSG a pierdut primul meci în acest campionat, 1-2 cu Lyon (Dembele 33, Fekir 49 pen. / Di Maria 7 ), însă Tuchel nu-şi face griji în perspectiva duelului apropiat cu Man. United din Ligă: "A fost problemă de posesie şi de ocazii ratate în prima repriză".

Lyon a readus cu picioarele pe pământ invincibilul Paris şi i-a predat duminică o lecţie (2-1). Primul eşec din actuala Ligue 1, după seria de 21 de etape începută în finalul ediţiei trecute, ar trebui să-i pună multe semne de întrebare lui Thomas Tuchel. Mai ales repriza întâi, pornită practic de la 1-0 prin golul lui Di Maria, însă în care OL a cadrat şapte şuturi din 11 tentative şi a bombardat poarta lui Areola ca nimeni altcineva în Franţa!

N-a înscris decât Dembélé, doar că inevitabilul s-a produs după pauză, din al 11-lea penalty comis de PSG! Fekir şi-a confirmat faima de naş al parizienilor, cu al treilea gol la care contribuie (două reuşite şi un assist). "Parisul a fost dezarmat", a jubilat după meci preşedintele Michel Aulas.

"Nu sunt preocupat pentru United"

Ciudat e că Thomas Tuchel nu-şi face griji în perspectiva duelul de peste opt zile din "optimile" Ligii cu Man. United: "A fost un pic complicat, întrucât Lyon are multă calitate şi a ajuns meritat în primăvara Ligii. Pentru a-ţi crea ocazii trebuie să ai mingea, iar noi am pierdut destule baloane. Ne place să deţinem posesia şi nu să jucăm pe contraatac. Ne-a lipsit precizia paselor, de aceea ne-au atacat mult şi au avut atâtea situaţii de gol, asumându-şi riscuri. În repriza secundă, am controlat jocul şi ei n-au mai avut oportunităţi. E normal să mai şi pierzi la fotbal, dar am văzut lucruri pe care le vreau îmbunătăţite. Mi-a plăcut jocul de după pauză". 

Critică arbitrajul

Tehnicianul german l-a acuzat însă pe arbitrul Turpin că nu l-a eliminat pe Fekir, pentru un fault la Paredes: "Şi-a pierdut capul sau ce-a păţit? A fost un tackling dur şi clar din spate". Centralul i-a dat doar "galben".

4victorii a reuşit Lyon împotriva lui PSG din augist 2011 încoace. Nicio altă echipă din Ligue 1 nu are atâtea în era şeicilor qatarieni la campioana Franţei

4ani şi aproape o lună trecuseră de la precedentul meci în care PSG a deschis scorul şi a pierdut în Ligue 1, 2-4 cu Bastia

"Trebuie să îmi scot pălăria în faţa acestei echipe şi a lui Bruno Genesio. A făcut cele mai bune alegeri jucând cu patru oameni de atac. A fost o bună repetiţie pentru Barcelona"
Michel Aulas, preşedinte Lyon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează