INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mafia implicată în regia partidelor trucate? » Tremură şi Serie A!

Floro Flores (stînga) a dat assisturile la primele două goluri reușite de Genoa în revenirea (4-3) contra Romei Foto: Gulliver/GettyImages
Floro Flores (stînga) a dat assisturile la primele două goluri reușite de Genoa în revenirea (4-3) contra Romei Foto: Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 04 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 03 iunie 2011 21:08

Numărul meciurilor suspectate de blat s-a dublat de la 19 la 37, între acestea apărînd Milan - Chievo 3-1 şi incredibilul Genoa - Roma 4-3.


Caracatiţa pariurilor clandestine şi-a extins tentaculele pînă la vîrf. Şi în spatele reţelei din care făceau parte mai mulţi actuali şi foşti fotbalişti s-ar afla Camorra. Sumele mari mizate pe piaţa asiatică şi cele destinate aranjării meciurilor ar fi fost, de fapt, banii pe care mafioţii i-au spălat. Numărul blaturilor suspectate s-a dublat, ajungînd la 37, între care sînt 4-5 partide din Serie A!

De Rossi, implicat?
După Brescia - Bologna 3-1 şi Inter - Lecce 1-0, umbrele corupţiei cad peste jocul care a adus demisia lui Ranieri de la Roma, pe 20 februarie. Giallorossii au pierdut cu 3-4 cu Genoa, după ce au avut 3-0! Primul gol al gazdelor a fost comic în urma gafei comune Mexes - Julio Sergio. Suspiciunile sînt întărite şi de o interceptare telefonică în care Paoloni, portarul lui Benevento reţinut în cadrul anchetei, se laudă că "De Rossi m-a asigurat că va fi Over" (peste 3,5 goluri)". De Rossi, suspendat, n-a evoluat pe "Marassi", dar l-a avut pe Paoloni coleg la juniorii Romei.

Apare şi Milan!
Nici campioana nu stă liniştită. "Il Giornale" scrie că există bănuieli asupra victoriei Milanului cu Chievo (3-1), din 16 octombrie. În schimbul unui gol, pe care Pellissier s-a lăudat că-l dă (l-a şi marcat!), oaspeţii ar fi acceptat să piardă, iar meciul să se termine cu minimum 4 goluri. Pe "lista neagră" mai apar Cagliari, cu seria de eşecuri din final, Bari, Sampdoria şi Juventus.

2,5 miliarde de euro e suma pariată în Italia pe piaţa neagră în 2010, 56% din cele 4,4 miliarde încasate de agenţiile legale

Sentinţe în două luni
Federaţia italiană a anunţat că ancheta va merge rapid, în aşa fel încît pînă la finele lui iulie ori prima săptămînă din august să fie anunţate sentinţele. Stefano Palazzi, procurorul federal ce s-a ocupat de Calciopoli, a garantat că nu va fi afectată derularea ediţiilor viitoare de campionat.

Minimum 3 ani out!
Deocamdată cel mai mult riscă Atalanta, ce ar putea rata promovarea cîştigată pe teren. Totul depinde de responsabilitatea directă, subiectivă sau doar presupusă dovedită. Jucătorii găsiţi vinovaţi vor încasa suspendări mergînd de la trei ani şi pînă la excluderea definitivă din fotbal.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
pelisier
pelisier  •  04 Iunie 2011, 09:05

Fratilor...golu` ala n-a fost marcat de Pellissier pt Chievo...ci a fost autogol Ibrahimovici sau in cel mai rau caz....a fost golul lui Cesar de la Chievo...cu capu`...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează