INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REPORTAJ

MALAGA // VIDEO+FOTO Poftiți pe „La Rosaleda”! Cum reușește un club de Liga a 2-a să aibă un marketing de nota 10

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 09:00

Malaga știe să facă marketing Fără să fie un club important, lipsit în prezent chiar și de strălucirea de acum nici un deceniu.

E atentă la un detaliu ce-i aduce bani într-o perioadă neagră pentru club.

Cluburile din Liga 1 au plecat pe rând din Marbella și intră în linie dreaptă pentru reluarea campionatului. Pentru că zborul e programat seara, timpul ne-a permis să ne aruncăm un ochi prin Malaga. Oraș important de pe Costa del Sol, peste 550.000 de locuotori. N-aveam cum să ocolim „La Rosaleda”, casa clubului Malaga, club vechi, cu 115 ani de tradiție, dar aflat pe buza prăpastiei.

7 ani între UCL și mediocritate

N-au trecut 10 ani de când gașca lui Manuel Pellegrini de atunci zburda prin Champions League, iar pe covorul de un verde curat, impecabil, călcau vedete ca Saviola, Demichelis, Isco, Lugano, Toulalan și Julio Baptista - fotbalistul care a dat peste cap borna salarială de la CFR. Deși sunt 7 ani de atunci, clubul pare departe, foarte departe de acele vremuri.

+11 FOTO

De la Barcelona la Mirandes

Azi se pregăteau de jocul cu Mirandes. Drumurile care duceau spre „Bernabeu”, Camp Nou sau spre marea rivală Sevilla sunt închise. Sunt pe 16 în Liga a 2-a și "sperăm să ne salvăm". Asta ne-a spus ghidul care ne-a băgat prin toate dedesubturile arenei de 30.000 de locuri.

3,90 euroeste prețul unui breloc și al unui magnet și 60 de euro costă un tricou de joc cu Malaga

10 euro pentru cel mai scurt tur 

Malaga CF nu-i genul de echipă cu o vitrină impresionantă de trofee. Se laudă doar cu 4 promovări în LaLiga, plus o Cupă UEFA Intertoto. Puțin pentru 115 ani, dar suficient cât să smulgă niște bani pentru un tur. În 45 de minute am văzut tot ce era de văzut. O mică sală a trofeelor, câteva tricouri vechi, altele adunate din Champions League, vestiarul, zona VIP, sala de conferințe și câțiva pași pe gazon te costă 10 euro. La final poți da un raid prin magazinul clubului. Suficiente produse cât să rămâi cu o amintire.

Lecția pentru România 

De remarcat că la stadion este doar unul dintre cele 6 fanshop-uri din oraș! Ceva de domeniul fantasticului pentru un club din România. Mai mult, dacă ești fan înfocat, pentru 14,90 euro de invitat, îți poți sărbători ziua de naștere pe stadion. Pentru că Malaga trece prin dificultăți financiare, dar caută orice portiță pentru a scoate un ban. 

55 de eurocostă un bilet la tribuna I cu Mirandes, iar cel mai ieftin bilet la un meci de campionat este 15 euro

Pep Guardiola a ajuns la capătul răbdării! Cere o schimbare urgentă în regulament

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
cris4co
cris4co  •  26 Ianuarie 2020, 15:50

Pai Da...prin dosul stadionului lor poate trece Dambovita fara sa se darame peste 30.000 de Muciacios dar la noi arde Giulestiu daca trece trenu de Caracal prin dosul lui...

ovidiu2019
ovidiu2019  •  26 Ianuarie 2020, 15:48

Stadion nu prea au

persanu
persanu  •  26 Ianuarie 2020, 15:46

Marketingul il poate face oricine, e simplu. Ce este mai greu e faptul ca marketingul oricât de strălucitor ar fi el nu poate acoperii derapajele patronilor si managerilor pușcăriași ai echipelor. Au trecut vremurile când lumea il venera pe Pablo Escobar... Degeaba faci bine construiești case cămine ajuți oamenii neajutorați dacă pe la tv îți arată di cealaltă față, urâtă. Un nume, un brand se clădesc in anii de zile cu sudoare și pasiune, dar este nevoie de o secunda ca declinul sa pornească. In rest ne pricepem la toate și avem păreri in orice, rezultate nu prea avem...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează