INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY

Șocul anului în fotbalul englez » Manchester City ar fi încălcat peste 100 de puncte din regulamentul Premier League și riscă depunctarea sau chiar excluderea din campionat! Reacția „cetățenilor”

Manchester City, campioană de 8 ori a Angliei, ar putea fi depunctată sau chiar exclusă din Premier League, fiind acuzată de încălcarea de peste 100 de ori a fair-play-ului financiar. 
Foto: Imago
Manchester City, campioană de 8 ori a Angliei, ar putea fi depunctată sau chiar exclusă din Premier League, fiind acuzată de încălcarea de peste 100 de ori a fair-play-ului financiar. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2023 13:28 / Actualizat luni, 06 februarie 2023 14:39

Manchester City, campioană de 8 ori a Angliei, ar putea fi depunctată sau chiar exclusă din Premier League, fiind acuzată de încălcarea de peste 100 de ori a fair-play-ului financiar. 

UPDATE, ora 14:17: Comunicat Manchester City: „Clubul nostru este suprins de acuzațiile conform cărora am fi încălcat regulamentul Premier League”

La scurt timp după acuzațiile aduse de cei din conducerea Premier League, clubul Manchester City a emis un comunicat în care s-a arătat surprins de acuzațiile aduse. 

Manchester City FC este surprins de informațiile conform cărora clubul nostru ar fi încălcat regulamentul Premier League, având în vedere angajamentul și cantitatea mare de detalii furnizate dinspre clubul nostru către Liga Engleză de Fotbal. 
Manchester City salută anchetarea acestei spețe de către o comisie de anchetă independentă, care să analizeze, în mod imparțial, dovezile irefutabile pe care le deținem în apărarea noastră. 
Ca atare, așteptăm cu nerăbdare ca verdictul în ceea ce privește acest caz să fie dat odată pentru totdeauna.

-comunicat Manchester City

Ce scuză a găsit Pep Guardiola pentru eșecul lui Manchester City în fața lui Tottenham: „E ca și cum ai merge în nordul Europei”
TOTTENHAM - MANCHESTER CITY 1-0
Ce scuză a găsit Pep Guardiola pentru eșecul lui Manchester City în fața lui Tottenham: „E ca și cum ai merge în nordul Europei”

Manchester City ar putea fi depunctată sau chiar exclusă din Premier League, după ce a încălcat de peste 100 de ori fair-play-ul financiar

Ancheta a fost începută de reprezentanții Premier League în decembrie 2018 și s-a axat pe sezoanele 2009/2010 - 2017/2018, informează cotidianul britanic The Sun. 

Oficialii forului de la Londra au început cercetările pornind de la mai multe documente publicate de germanii de la Der Spiegel în 2018, legate de bilanțul financiar al clubului cu patronat din Emiratele Arabe Unite. 

Nemții făcuseră rost de informații de la hackerul portughez Rui Pinto, care le furnizase acestora acte din dosarul „Football Leaks”, cea mai mare scurgere de informații din istoria sportului mondial. 

Manchester City este acuzată de încălcarea mai multor articole din regulamentul Premier League. Forul de la Londra a anunțat că gruparea de pe Etihad Stadium ar fi încălcat articolul din regulament potrivit căruia orice club afiliat la Premier League trebuie să prezinte „informațiile financiare exacte, care oferă o poziție fidelă și exactă a situației financiare a clubului”. 

De asemenea, Manchester City este acuzată că ar fi forțat mai mulți jucători minori să semneze contracte cu formația albastră, urmând ca fotbaliștii să fie plătiți în bani gheață, mai arată sursa citată. 

„Cetățenii” mai sunt acuzați de conducerea Premier League că sponsorii din Abu Dhabi ai echipei „au furnizat doar o parte din banii care trebuiau să intre în club prin contractele semnate între cele două părți”.

Manchester City este acuzată și de felul în care l-a plătit pe Roberto Mancini (58 de ani), antrenorul lui Manchester City în perioada decembrie 2009 - mai 2013. Italianul ar fi fost remunerat atunci prin intermediul unui „contract de consultanță fictiv”. 

Premier League a confirmat pentru prima dată în martie 2019 că are loc o anchetă pe numele lui Manchester City, după ce mai multe cluburi de top din campionatul englez au cerut să se ia măsuri împotriva trupei antrenate de Pep Guardiola, scrie Daily Mail. 

Manchester City a mai fost pedepsită din cauza fair-play-ului financiar în februarie 2020

Manchester City a mai avut probleme legate de neregulile financiare în februarie 2020. Atunci, clubul a fost exclus din UEFA Champions League și amendat cu suma de 25 de milioane de lire sterline, după ce s-a constatat faptul că gruparea de pe Etihad „a indus grav în eroare conducerea organismului european, cu privire la situația financiară a echipei”. 

Manchester City a contestat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Judecătorii au ridicat interdicția impusă de UEFA, însă englezii au avut de plătit o amendă în valoare de 9 milioane de euro. 

Motivarea completului de judecată de la acea vreme a fost: „Majoritatea presupuselor încălcări ale fair play-ului financiar fie nu au fost stabilite, fie au fost prescrise”. 

Ce trofee a cucerit Manchester City în sezoanele în care este acuzată că a încălcat fair-play-ul financiar

De-a lungul stagiunilor pe care se axează ancheta începută de Premier League, Manchester City a cucerit numeroase trofee în fotbalul englez. Printre acestea se numără 3 titluri de campioană în Premier League (2019, 2021, 2022), o Cupă a Angliei (2019) și 3 Cupe ale Ligii Angliei (2019, 2020 și 2021). 

Citește și: 

Pumni și picioare în derby! Scene uluitoare: după 14 minute de scandal, arbitrul a fluierat finalul mai devreme

„Plângăciosule!” » Vinicius, inamicul numărul 1 al celor de la Mallorca: „Nu vei avea niciodată banii mei”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (29)
luciann
luciann  •  06 Februarie 2023, 23:32
Postat de brentford pe 06 Februarie 2023, 18:42

Fair-play-ul financiar a fost introdus in 2011. Iar daca acei miliardari si-ar face de cap nu ar mai exista competitie,ci doua-trei echipe care se bat in Champions League an de an.

Stiu si eu ca nu exista fair-play-ul financiar cand defila Milanul, dar principiile raman, nu (mai) era nimeni oripilat!:) La fel cu Barca si Real! Nu trebuie ca City sa produca, atata timp cat patronul se "scalda" in petrol! E o prostie asta, trebuiesc luate in calcul (toate) veniturile patronului, nu numai cele din fotbal...

luciann
luciann  •  06 Februarie 2023, 23:27
Postat de buuuuuuuu pe 06 Februarie 2023, 19:01

Si fostul tau proprieter Moratti nu a bagat bani fara numar? Faptul ca a cumparat jumatati de jucatori la pret de 2 si nu a castigat mai nimic ii problema lui...

A castigat o CL printre altele...

uiuiui
uiuiui  •  06 Februarie 2023, 20:48

Man City, amenințată cu depunctarea: Premier League inițiază procedura pentru încălcări financiare Clubul Manchester City se confruntă cu consecințele încălcărilor financiare din trecut. După cum a anunțat luni Premier League (EPL) într-un comunicat, campioana în exercițiu a Angliei va fi acuzată de peste 100 de presupuse infracțiuni. Acestea au fost înaintate unei comisii disciplinare independente. Investigațiile ligii, care au început în decembrie 2018 ca urmare a "Football Leaks", dezvăluite de Der Spiegel, acoperă sezoanele 2009/10 - 2017/18 și includ acuzații de furnizare de informații financiare inexacte, "în special în ceea ce privește veniturile (inclusiv veniturile din sponsorizări), părțile afiliate și costurile de operare", se arată în comunicat. Man City a declarat într-o declarație că a fost "surprinsă de această dezvăluire, în special având în vedere angajamentul extins și cantitatea mare de materiale detaliate furnizate către EPL". Cu toate acestea, clubul a salutat revizuirea problemei de către o comisie independentă. "Așteptăm cu nerăbdare ca această problemă să fie rezolvată odată pentru totdeauna." Potrivit unui articol din The Times, Manchester City riscă, printre alte acuzații, să i se retragă puncte sau chiar să fie exclusă din campionat. În 2020, Man City contestase cu succes la Tribunalul European de Arbitraj Sportiv (TAS) o interdicție de doi ani din Cupa Europei. Uniunea Europeană de Fotbal, UEFA, a impus

Vezi toate comentariile (29)
Comentează