INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY

MANCHESTER CITY // Plecăciuni în fața zeului Guardiola! Chiar și Kasparov se înclină în fața lui Pep + e la un pas de un record ABSOLUT în Anglia

Pep Guardiola // FOTO: Guliver/Getty Images
Pep Guardiola // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 13 mai 2019 09:50

Pep Guardila, tehnicianul lui Manchester City, singurul antrenor cu titluri consecutive în Spania, Germania și Anglia, poate fi primul în Anglia care cucerește „tripla” campionat - Cupă - Cupa Ligii dacă învinge în finala FA Cup. 

Un mesaj ce vine din afara lumii fotbalului și care spune totul despre Guardiola. „Oriunde se duce, Pep cucerește trofee. Este una dintre puținele excepții la regula mea de a nu compara alte sporturi cu șahul. El este un mare maestru”. Gary Kasparov, poate cea mai luminată minte a șahului, revoluționând șahul și lumea din jur, îl apreciază pe magicianul din Santpedor.

L-a depășit pe Mourinho: 26-25

Catalanul, 48 de ani, nu a cucerit încă Liga după era Barcelona, dar e unicul antrenor cu titluri consecutive în Spania, Germania și Anglia. Campion de opt ori în zece sezoane. Și poate fi primul cu „tripla” Premier League - Cupă - Cupa Ligii, dacă învinge sâmbătă în finala FA Cup cu Watford.

Ar fi un cvadruplu triumf, dacă includem și Community Shield (Supercupa), la startul stagiunii. L-a depășit deja pe Mourinho, are 26-25. Încă un succes în week-end și va avea 27 de trofee.

Liverpool ne-a împins să ne forțăm limitele”

A investit 600 de milioane în transferuri de când a sosit la Manchester, 320 de milioane numai în ultimii doi ani, și City e cea mai bună echipă din fotbalul continental într-o competiție internă.

198 de puncte în două stagiuni. Pep recunoaște: „A fost cel mai dificil titlu câștigat în întreaga mea carieră”. Și mai spune: „Trebuie să o felicităm pe Liverpool și să-i mulțumim mult. Liverpool ne-a împins să ne forțăm limitele. A făcut un an formidabil, dar noi am fost un pic mai buni”.

„Ce facem la cornere? Spunem o rugăciune!”

Are și un punct fragil Man. City în Premier? Fazele fixe în apărare. „Sunt cel mai înalt la City”, zâmbește ibericul. „Ce facem la cornere? Spunem o rugăciune!”. A luat gol după un corner la 4-1 cu Brighton, în ultima etapă. La fel, golul decisiv primit în fața lui Tottenham, echivalent cu eliminarea din Champions League.

Iar în Premier League are a doua cea mai slabă cifră la dueluri aeriene câștigate: 547. Guardiola știe însă că aceasta e o reală problemă. Dacă o va rezolva, poate va cuceri și trofeul cu urechi mari al Ligii. 

City 2017 VS 2019

Locul 1
198 de puncte (100/98)
64 de victorii (32/32)
6 înfrângeri (2/4)
6 egaluri (4/2)
201 goluri marcate (106/95)
50 de goluri primite (27/23)

26 de trofee a cucerit Guardiola într-un deceniu, în care a disputat 581 de meciuri ca antrenor: un triumf la fiecare 23 de partide

„Să câștigi trofee îți dă atât de multă energie. Creează dependență. Vă promit că ne vom întoarce și mai puternici sezonul viitor”
„Competitorii de înalt nivel nu sunt niciodată mulțumiți de ce fac. Acesta este sentimentul lor, că întotdeauna e loc de mai bine”
„Nu ne iubim prea mult între noi, jucătorii și cei din stafful tehnic. Nu-i lăsăm să respire, dar este singura cale spre repetarea succesului”
Pep Guardiola, manager Man. City

Vezi și: VIDEO+FOTO Manchester City a câștigat al doilea titlu consecutiv în Premier League!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
grandetorito
grandetorito  •  13 Mai 2019, 13:49
Postat de magic4ever pe 13 Mai 2019, 11:06

La cat a investit City in transferuri Guardiola trebuia sa lupte pentru castigarea UCL,campionatul castigat cu mari emotii este prea putin... el fara Barcelona & Messi este un antrenor mediocru...

"e unicul antrenor cu titluri consecutive în Spania, Germania și Anglia. Campion de opt ori în zece sezoane." Asta înseamnă, in mintea ta, un antrenor mediocru?!

magic4ever
magic4ever  •  13 Mai 2019, 11:06

La cat a investit City in transferuri Guardiola trebuia sa lupte pentru castigarea UCL,campionatul castigat cu mari emotii este prea putin... el fara Barcelona & Messi este un antrenor mediocru...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează