INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

VIDEO Manchester United are un nou investitor. Afacere de 1,5 miliarde de euro!

Sir Jim Ratcliffe. Foto: Imago Images
Sir Jim Ratcliffe. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 24 decembrie 2023 19:32 / Actualizat duminica, 24 decembrie 2023 20:40

Manchester United a anunțat duminică, pe site-ul oficial, că Sir Jim Ratcliffe, 71 de ani, a achiziționat 25 la sută din acțiunile clubului. Miliardarul britanic a scos din buzunar 1,5 miliarde de euro. 

Dinspre Manchester United mai vin și vești bune. Clubul a anunțat duminică, oficial, că are un nou coproprietar. Familiei Glazer i s-a alăturat miliardarul Jim Ratcliffe (71 de ani). Al doilea cel mai bogat om din Marea Britanie, Ratcliffe a cumpărat 25 la sută din acțiunile multiplei campioane a Angliei.

Jim Ratcliffe va investi imediat 344 de milioane de euro

Procente care l-au costat, potrivit tabloidului Daily Mail, 1,5 miliarde de euro. Din această sumă, el va investi imediat 344 de milioane de euro în infrastructura stadionului „Old Trafford” și în baza de pregătire de la Carrington.

West Ham i-a „ciocănit” pe „diavoli” în 6 minute » Manchester United, un nou dezastru în Premier League
West Ham - Manchester United
West Ham i-a „ciocănit” pe „diavoli” în 6 minute » Manchester United, un nou dezastru în Premier League

Totodată, Ratcliffe s-a înțeles cu familia Glazer se i se cedeze întreaga responsabilitate „pentru gestionarea operațiunilor de fotbal ale clubului”. Aceasta include nu numai echipa masculină, ci și echipa feminină și Academia. 

Familia Glazer confirmă acordul cu Jim Ratcliffe

Aspect confirmat de americani într-un comunicat postat cu ocazia oficializării parteneriatului: „Suntem încântați că am convenit acest acord cu Sir Jim Ratcliffe și INEOS.

Ca parte a revizuirii strategice pe care am anunțat-o în noiembrie 2022, ne angajăm să explorăm o serie de alternative pentru dezvoltarea în continuare a lui Manchester United, cu accent pe succesul echipelor noastre masculine, feminine și ale Academiei”.

Jim Ratcliffe: „Ne așteaptă multe provocări”

Ratcliffe, la rându-i, a punctat: „În calitate de rezident local și susținător de-o viață al clubului, sunt încântat că am reușit să ajungem la un acord cu consiliul de conducere al lui Manchester United, care ne va da responsabilitatea de conducere pentru operațiunile de fotbal”.

De asemenea, omul de afaceri a ținut să sublinieze că „suntem aici pe termen lung și recunoaștem că ne așteaptă multe provocări și o muncă grea.

Scopul nostru comun este clar: cu toții vrem s-o vedem pe Manchester United acolo unde-i este locul, în topul fotbalului englez, european și mondial”.

Manchester United traversează o perioadă dificilă

Manchester United se află în acest moment pe locul 8 în Premier League și a fost eliminată din Europa, după ce a terminat pe ultimul loc în grupa A din Liga Campionilor.

Iar scaunul managerului Erik ten Hag (53 de ani) se clătină serios.

Ați mai putea citi:

Ianis Hagi, caracterizat dur de presa spaniolă, după 4 luni slabe la Alaves: „Printr-un singur lucru s-a remarcat aici”

Șumudică nu se dezminte » S-a răstit pe aeroport: „Băi, băi, băi, du-te, bă, de aici cu treningul ăla! N-auzi să te duci de-aici?!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
Trotsky
Trotsky  •  25 Decembrie 2023, 00:30

Deci ... lasati Daily Mail si citiți comunicatul oficial al clubului. Fractura de logica a la gsp: investeste bani din suma care o va plati pentru cele 2 tipuri de actiuni (clasa A si clasa B)! Afacerea NU se va face pana nu da PL acordul. Bine insa ca nu au venit finantatorii Hamas sa preia clubul.

unurtr
unurtr  •  24 Decembrie 2023, 23:15

Nu cred că "a scos din buzunar" 1.5 miliarde de euro, e imposibil să aibă atâta cash, cred că a plătit prin transfer bancar sau ceva :)

kinkonro
kinkonro  •  24 Decembrie 2023, 22:53

Suntem aici pe termen lung 71 de ani

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close