INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAN. UNITED - LIVERPOOL

Manchester United - Liverpool 4-3 » ANTOLOGIC! Spectacolul fabulos de pe „Old Trafford”, tranșat în minutul 120+1!

Manchester United - Liverpool // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Manchester United - Liverpool // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2024 20:08 / Actualizat luni, 18 martie 2024 12:54

Meci fabulos între Manchester United și Liverpool în sferturile Cupei Angliei, scor final 4-3, cu golul victoriei înscris pe contraatac în minutul 120+1! Multe goluri, fotbal-șampanie, răsturnări de situație într-un veritabil „blockbuster”.

Coventry, Manchester City și Chelsea erau deja calificate în semifinalele Cupei Angliei, Manchester United și Liverpool și-au disputat astăzi ultimul loc în careul de ași, pe „Old Trafford”, cu peste 75.000 de oameni în tribune.

Și ce derby a fost! Doar 10 minute trecuseră până la deschiderea scorului. Servit de Rashford, Garnacho l-a încercat pe Kelleher cu un șut din apropierea porții. Goalkeeperul oaspeților a respins neconvingător, în sus, iar primul care a ajuns la balon a fost Scott McTominay, introducând mingea în plasă.

Atalanta - Fiorentina nu se mai joacă! Transportat de urgență la spital înaintea meciului
SERIE A
Atalanta - Fiorentina nu se mai joacă! Transportat de urgență la spital înaintea meciului

„Cormoranii” au egalat înainte de pauză, minutul 44, prin Alexis Mac Allister. Quansah a avut o contribuție importantă la reușită, fiind autorul unei incursiuni până în careul advers. Stoperul i-a pasat lui Nunez, uruguayanul a așezat balonul pentru Mac Allister, care l-a învins pe Onana, ajutat de devierea lui Mainoo.

Doar 3 minute mai târziu, Liverpool a intrat în avantaj. Nunez l-a fentat pe Lindelof și a șutat spre colțul lung, Onana a respins în față, de unde Mohamed Salah nu putea rata. 1-2 la pauză, avantaj Liverpool.

ANTOLOGIC! Ce meci am avut între Manchester United și Liverpool

În partea secundă, Manchester United a arătat o altă față, cu jucătorii parcă mai conștienți că aceasta este ultima șansă pentru a cuceri un trofeu în acest sezon.

„Diavolii” au prestat, au urcat liniile, au ratat, iar în minutul 87 au dat lovitura printr-un nume surprinzător, brazilianul Antony, autorul unui sezon sub așteptări. În careul advers, extrema dreapta și-a făcut balonul cu piciorul stâng și a șutat plasat cu dreptul, la colțul lung, pentru 2-2.

În prelungiri, chiar la ultima fază, Marcus Rashford a avut șansa să înscrie golul victoriei, a fost 1 la 1 cu Kelleher, dar a ratat de puțin poarta. Ce dezamăgire pe Old Trafford!

Trei goluri în prelungiri, ce încordare!

Niciuna dintre părți nu a lăsat-o mai moale în prelungiri. Oarecum contrar cursului jocului, Liverpool a reintrat în avantaj în minutul 105, prin Harvey Elliott, al cărui șut din afara careului a fost deviat decisiv de Eriksen, cât să nu mai poată interveni portarul „diavolilor”, Andre Onana.

Liverpool se îndrepta către victorie și prezența pe Wembley, dar Marcus Rashford a avut alte planuri. Cel mai important om al gazdelor s-a revanșat pentru ratarea colosală din prelungirile reprizei secunde și a egalat la 3 din pasa lui McTominay.

Liverpool voia să evite loviturile de departajare și a mers „all in” în atac la ultimele faze. Această abordare i-a costat, pentru că Garnacho și Amad Diallo au scăpat pe contraatac în minutul 120+1.

Primul i-a pasat lui Diallo, ivorian în vârstă de 21 de ani, iar acesta a înscris și a declanșat sărbătoarea pe „Old Trafford”. De bucurie, și-a dat tricoul jos și a fost eliminat pentru al doilea „galben”, dar nu a mai contat. Manchester United merge în semifinale după un meci demn de povestit nepoților.

FINAL » Manchester United - Liverpool 4-3

  • Au marcat: McTominay '10; Antony '87; Rashford '113; Diallo '120+1 / Mac Allister '44; Salah '45+2; Elliott '105
  • Click aici pentru statistici

+5 FOTO

Manchester United - Liverpool, echipe de start:

Manchester United (4-2-3-1): Onana - Wan-Bissaka, Varane, Lindelof, Dalot - McTominay, Mainoo - Garnacho, Fernandes, Rashford - Hojlund
Rezerve: Heaton, Amrabat, Antony, Diallo, Eriksen, Forson, Kambwala, Maguire, Mount
Antrenor: Erik ten Hag

Liverpool (4-3-3): Kelleher - Gomez, Quansah, van Dijk, Robertson - Mac Allister, Endo, Szoboszlai - Salah, Nunez, Diaz
Rezerve: Adrian, Bradley, Clark, Danns, Elliot, Gakpo, Gravenberch, McConnell, Tsimikas
Antrenor: Jurgen Klopp

Citește și:

L-a sfidat pe MM Stoica și a explicat, în premieră, motivele: „A fost pentru prima oară în viața mea”
FCSB
L-a sfidat pe MM Stoica și a explicat, în premieră, motivele: „A fost pentru prima oară în viața mea”
Scene de thriller la Federația de Box » Și-au împărțit pumni și au aruncat cu scaune! Evenimentul a fost anulat
BOX
Scene de thriller la Federația de Box » Și-au împărțit pumni și au aruncat cu scaune! Evenimentul a fost anulat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
armand
armand  •  18 Martie 2024, 20:27
Postat de tk2014 pe 18 Martie 2024, 12:01

pe langa asta, ten hag s-a dus all in. l-a scos pe varane si a bagat atacant. a invatat ceva din prestatia impotenta cu city. nu e prima data cand klopp citeste gresit un meci. chiar as vrea sa-l vad intr-un campionat ceva mai tactic. anglia si germania au campionate destul de ‘fizice’ unde e mai usor pentru 2-3 formatii antrenate bine tactic sa iasa in evidenta.

Asa mi se pare si mie, Klopp neglijeaza "partitura" pentru bucuria copilareasca ( in sens bun) a lui si a tribunelor care de multe ori are o alta conotatie pe tabela. A trebuit sa treaca ceva timp, sa privesc cu ochii copilariei fotbalul englez, ochii adultului vad multe greseli aparent juvenile ( refuzul lui Nunez de a pasa pentru 4-2 sau greseala fatala a lui Elliott pentru 4-3). Singurele momente scandaloase sunt greselile enorme de arbitraj, unele venite din comediile lui G. Marx. Oricum titlul inca se joaca si este esential sa se intoarca Jota. Toate cele bune!

tk2014
tk2014  •  18 Martie 2024, 12:01
Postat de armand pe 17 Martie 2024, 20:21

Ehei, a lasat Klopp doar mijlocasi de atac , fara sprijin la Alexis. L-a protejat pe Szobo si riscul a costat. Nunez a picat total in doua parte, doar gafe...

pe langa asta, ten hag s-a dus all in. l-a scos pe varane si a bagat atacant. a invatat ceva din prestatia impotenta cu city. nu e prima data cand klopp citeste gresit un meci. chiar as vrea sa-l vad intr-un campionat ceva mai tactic. anglia si germania au campionate destul de ‘fizice’ unde e mai usor pentru 2-3 formatii antrenate bine tactic sa iasa in evidenta.

mihaitanase
mihaitanase  •  18 Martie 2024, 09:41

Foarte bun și frumos meci ! Mie mi-a adus aminte de Italia -Germania Federală la Campionatul Mondial din 1970 și acela este considerat cel mai frumos meci din istoria fotbalului !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează