INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Fanii lui Manchester încep să viseze! Sir Alex Ferguson s-ar putea întoarce la United într-un rol activ!

Sir Alex Ferguson, pe 13 noiembrie, la înmormântarea lui Sir Bobby Charlton Foto: Imago
Sir Alex Ferguson, pe 13 noiembrie, la înmormântarea lui Sir Bobby Charlton Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 19:31 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 20:40

Sir Jim Ratcliffe, noul investitor de la Manchester United, îl cheamă alături de el pe Sir Alex Ferguson, ca principal consilier. Și Sir Alex l-ar aduce pe prietenul său scoțian Dougie Freedman în calitate de director sportiv.

Timp de 27 de ani, Sir Alex Ferguson a construit Manchester United, transformându-l într-o mare putere a fotbalului mondial, nu doar a Angliei. Cel mai important manager din istoria grupării insulare a cucerit 38 de trofee, inclusiv ultimul titlu de campioană în Premier League (2013) și ultima cupă de Champions League (2008).

De la retragerea lui, în 2013, „Red Devils" au căzut, câștigând de atunci numai șase competiții într-un deceniu! Pe continent, un singur trofeu în zece ani, Europa League, în 2017. 

Sir Jim Ratcliffe cumpără 25% din acțiuni cu 1,5 miliarde. Și îl aduce pe Sir Alex Ferguson!

Acum însă, Sir Alex (81 de ani) s-ar putea întoarce la club nu doar pentru un rol onorific, de ambasador, ci într-o funcție activă, prin care să poată influența mult mai puternic destinul roș-albilor.

Noul investitor de la United vrea să-l implice. Sir Jim Ratcliffe, 71 de ani, proprietarul grupului INEOS, va cumpăra 25% din acțiunile clubului din Manchester cu 1,5 miliarde de euro și va conduce efectiv pe Old Trafford.

Compatriotul lui Sir Alex Ferguson va fi noul director sportiv al lui Manchester United

Potrivit Daily Telegraph, Ratcliffe îl cheamă pe Ferguson lângă el, ca principal consilier. Iar Sir Alex ar influența și alegerea noului director sportiv. Candidatul numărul 1 e scoțianul Dougie Freedman, 49 de ani, fost jucător și manager la Crystal Palace, actual director sportiv al grupării londoneze. Compatriotul și un bun prieten al lui Ferguson.

Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”
EURO 2024
Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”

Pentru postul de director general, favoritul lui Ratcliffe e Jean-Claude Blanc, 60 de ani, în prezent șef al INEOS Sport, ex-director de marketing la Paris Saint-Germain și CEO la Juventus Torino.

Citește și

Atentat la miezul nopții: i-au dat foc casei! Arbitrul s-a refugiat pe acoperiș
GRECIA
Atentat la miezul nopții: i-au dat foc casei! Arbitrul s-a refugiat pe acoperiș
Israelienii au pornit războiul psihologic înaintea meciului: „Românii au cel mai prost jucător
ISRAEL - ROMÂNIA
Israelienii au pornit războiul psihologic înaintea meciului: „Românii au cel mai prost jucător"

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează