INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

„Manchester United se vinde până la finalul sezonului” » Unul dintre cei mai bogați britanici participă la licitație

Sir Jim Ratcliffe (70 de ani), unul dintre cei mai bogați britanici, și-a anunțat intenția de a cumpăra Manchester United/ foto Imago Images
Sir Jim Ratcliffe (70 de ani), unul dintre cei mai bogați britanici, și-a anunțat intenția de a cumpăra Manchester United/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2023 08:04 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2023 10:03

Sir Jim Ratcliffe (70 de ani), unul dintre cei mai bogați britanici, și-a anunțat intenția de a cumpăra Manchester United.

Omul de afaceri a anunțat că va participa la licitație prin intermediul ofițerului său de presă: „Am început procesul”. Prima ofertă va fi făcută în februarie, anunță Daily Mail.

Primul „11” e fixat » Cu ei vrea FCSB să defileze pentru primul titlu după 8 ani
FCSB
Primul „11” e fixat » Cu ei vrea FCSB să defileze pentru primul titlu după 8 ani

Jim Ratcliffe vrea să cumpere Manchester United

Jim Ratcliffe va participa la licitația pentru cumpărarea lui Manchester United prin intermediul companiei sale, Ineos. Britanicul trebuie să își declare interesul de a cumpăra United la Raine, banca de investiții care acționează ca și consilier financiar al clubului.

Avram și Joel Glazer, patronii lui Manchester United de 17 ani, vor să obțină 5 miliarde de lire sterline în schimbul gigantului din Premier League.

După ce au devenit ținta fanilor lui United pentru rezultatele slabe din ultimii 9 ani, miliardarii americani au decis să scoată la licitație clubul încă din 2022. „Procesul de vânzare al lui Manchester United are șanse mari să se termine până la finalul sezonului”, scrie Daily Mail.

„Manchester United se vinde până la finalul sezonului” » Unul dintre cei mai bogați britanici participă la licitație
Jim Ratcliffe/ foto Imago Images

15,15 miliarde de euroeste averea personală a lui Jim Ratcliffe

Jim Ratcliffe mai deține două echipe de fotbal

Jim Ratcliffe nu este străin de fotbal. El mai deține două echipe, pe FC Lausanne și Nice. A cumpărat echipa elvețiană în 2017, iar doi ani mai târziu a plătit 104 milioane de euro pentru clubul din Franța, la care este legitimat românul Rareș Ilie.

Astfel, Manchester United, clubul pe care îl susține din tinerețe, ar putea deveni a treia echipă de fotbal din portofoliul lui Ratcliffe.

Sir Jim este și patronul unei dintre cele mai puternice echipe de ciclism din lume, Team INEOS (n.r. - fosta Sky). 

VIDEO. Rezumat: Manchester United - Manchester City 2-1

Citește și:

Președintele suspendat al Federației Franceze este anchetat pentru hărțuire sexuală și morală!

Se pregătește o nouă revoluție în fotbal! Schimbări temporare + cum vrea IFAB să elimine tragerile de timp

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
abavati
abavati  •  18 Ianuarie 2023, 12:06

Americanii care au investit in PL nu sunt prea priceputi - Buehly de la Chelsea este exemplul cel mai bun. Au ajuns suporterii sa cante din nou numele lui Roman (Abramovici) si Tuchel ...

abavati
abavati  •  18 Ianuarie 2023, 12:03

La Nice, Ratcliffe nu a investit aproape de loc iar francezii sunt la ani lumina de MU. Sunt necesare investitii mari la echipa, modernizarile minimale cerute de EtH au costat aproape 500.000 EUR, undepui ca e vorba de modernizat Old Trafford si sunt destul de multi suporteri care considera ca Sir Jim nu ar avea forta sa faca de fapt lucrurile astea plus transferuruile de la vara, in conditiile in care pretul pentru echipe ca United e "special". Daca prostul ala de CR7 nu se lega de antrenor, staff tehnic si colegi Red Army ii canta si acum numele la meciuri - pentru ca in interviul cu Piers Morgan aratase foarte clar ce probleme sunt la club. Asa, se canta "Ronny doesn't care about us, so we don't care about Ronny, all we care about is MUFC".

jabs
jabs  •  18 Ianuarie 2023, 11:48

Sa plece americanii, sa-si vada de footbalul lor,soccerul e altceva

Vezi toate comentariile (3)
Comentează