Articol de - Publicat marti, 28 noiembrie 2023 17:17 / Actualizat marti, 28 noiembrie 2023 18:37

După victoria cu Molenbeek, 2-1 acasă, Anderlecht a postat un filmuleț în care Manneken-Pis, simbolul capitalei Bruxelles, s-a sugrumat în fularul echipei violet agățat în ușile unui metrou.

După mai mult de două decenii, Anderlecht a jucat din nou cu Molenbeek în prima ligă belgiană. Acasă, pe „Lotto Park".

Manneken-Pis în tricoul lui Anderlecht i-a dat mingea printre picioare unui fan advers

Înaintea partidei, clubul violet a postat un videoclip provocator, dar amuzant în același timp. L-a animat pe Manneken-Pis, statueta din centrul orașului Bruxelles și simbolul capitalei. Apărea pe stradă, îmbrăcat în tricoul lui Anderlecht, cu mingea la picior.

Tulburătoarea poveste a internaționalului englez care a sfidat moartea: „Devenisem galben ca Bart Simpson
ANGLIA
Tulburătoarea poveste a internaționalului englez care a sfidat moartea: „Devenisem galben ca Bart Simpson". Ce l-a salvat în ultima clipă

În momentul în care i-a ieșit în cale un fan al lui Molenbeek, l-a fentat, strecurându-i balonul printre picioare. Mesajul: „Pe duminică". Nimeni nu a considerat clipul ofensator. Era doar o glumă.

Clipul s-a întrerupt brusc: Manneken-Pis a rămas agățat în ușile metroului

După meci, câștigat de Anderlecht cu 2-1, pe același cont oficial de social media, a fost postat încă un filmuleț, numit „The Day After". Pe care însă nimeni nu l-a mai înțeles.

Manneken-Pis, cu fularul alb-violet în jurul gâtului, jonglează mingea într-un vagon de metrou.

O scapă în afara vagonului și iese pentru a o recupera. Numai că, exact atunci, ușile s-au închis, iar el a rămas sugrumat când metroul s-a pus în mișcare. Și clipul video s-a oprit brusc.

Explicația lui Anderlecht: „A apărut un mic incident. Era autoironie"

A ieșit scandal în Belgia. Anderlecht a primit o mulțime de mesaje furibunde. Gruparea bruxelleză a fost forțată să șteargă postarea.

„Era în spiritul primului clip, cel realizat înaintea duelului cu Molenbeek", a încercat să explice Mathias Declercq, ofițerul de presă al clubului, pentru postul TV RTL Sport. „Am vrut doar să spunem că era foarte încrezător după victorie și că a apărut un mic incident. Era autoironie".

Anderlecht câștigase cu 2-1. Condusă de Molenbeek după un sfert de oră, echipa gazdă a întors în final, cu două goluri în minutele 74 și 90+1. „A fost o neînțelegere", a încheiat Declercq.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Rival pentru Radu Drăgușin la Newcastle și la Tottenham. Este chilipir față de român!
PREMIER LEAGUE
Rival pentru Radu Drăgușin la Newcastle și la Tottenham. Este chilipir față de român!
Cele 2,5 miliarde de euro din vânzarea lui Chelsea n-au ajuns nici acum la victimele războiului din Ucraina » Ce se întâmplă cu banii
ANGLIA
Cele 2,5 miliarde de euro din vânzarea lui Chelsea n-au ajuns nici acum la victimele războiului din Ucraina » Ce se întâmplă cu banii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”