INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA - ELVEȚIA 3-0

Manuel Locatelli, revelația azzurra la EURO 2020: „Acum un an nici măcar nu visam să fiu la Euro!”

Manuel Locatelli a înscris două goluri în Italia - Elveția 3-0 // foto: Guliver/gettyimages +20   FOTO
Manuel Locatelli a înscris două goluri în Italia - Elveția 3-0 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 17 iunie 2021 14:58 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 14:58

Manuel Locatelli (23 de ani), autorul ”dublei” azzurre în Italia - Elveția 3-0, s-a bucurat în stilul Tardelli în 1982: „De obicei nu urmăresc acțiunea până în careul mic, dar am avut și un pic de nebunie”, explică Locatelli.

„Locatelli e o bijuterie. Le-am spus-o și englezilor, înaintea Euro. Primul gol a fost extraordinar, ca acțiune, gest tehnic perfct și apariție perfectă la finalizare. Al doilea i-a scos în față șutul, e una dintre cele mai bune calități ale repertoriului său”. Așa l-a caracterizat Claudio Ranieri pe eroul din meciul cu Elveția (3-0), care a grăbit Italia spre calificarea în „optimi”.

Cel mai tânăr marcator din actualul turneu profită din plin de absența lui Verratti. încă nerefăcut, și cine știe dacă Mancini îl mai poate scoate dintre titulari pe „Loca” al lui De Zerbi!

Locatelli a debutat în toamnă

Revelația squadrei azzurra a impresionat și prin modul în care s-a bucurat după deschiderea scorului, imitând gestul lui Tardelli, din finala CM 1982. A fost liderul de la mijloc și un golgeter neașteptat al unei echipe total schimbate și extrem de ofensive, cu o foame nepotolită de victorii. 

„Acum un an poate că nici nu aș fi jucat aici”, admite Manuel, 23 de ani, amintind de amânarea CE din cauza pandemiei. Selecționerul l-a debutat în septembrie, contra Olandei, iar în martie produsul academiei Milanului a reușit primul gol, cu Bulgaria.

Locatelli, 4 goluri la Sassuolo

Nu întâmplător a fost ales MVP-ul partidei de pe Olimpico: „Trebuie să dau premiul echipei, sunt unul dintre cei mai tineri. Sunt mândru că fac parte din acest grup fantastic. Dedic primul gol familiei mele, logodnicei și părinților. De obicei nu urmăresc acțiunea până în careul mic, dar am avut un pic de nebunie. Iar pe celăllalt, tuturor italienilor care au suferit”.

Doar Giacomo Bulgarelli (cu Elveția, în 1962) și Mario Balotelli (cu Germania, în 2012) erau mai tineri decât Locatelli când au marcat o „doppietta” la un turneu final (de Mondial). În ultima ediție de Serie A a înscris la Sassuolo doar de patru ori în 34 de meciuri. Miercuri seară s-a dezlânțuit, așa cum azzurrii își respectă norma de trei goluri la turneul itinerant.

Cine va ieși din linia noastră de mijloc după ce va reintra Verratti. Nu m-ar deranja dacă n-aș mai juca titular, pentru că nu există deloc gelozie în această echipă.

- Nicolò Barella, mijlocaș italian

9 aniau trecut de la ultima "doppietta" reușită de un italian la Euro, Balotelli cu Germania. A mai fost doar un azzurro cu minimum 2 goluri în meci la CE, Casiraghi cu Rusia în 1996

31 de goluri marcateși niciunul primit (în 965 de minute consecutiv) este seria Italiei în ultimele 10 partide. Mancini mai are un meci să egaleze recordul naționalei, de 30 fără eșec

Mai multe știri de la EURO 2020:

Suporterii străini, pregătiți de Ucraina - Macedonia de Nord! Ce au făcut în dimineața meciului

Hagi și Popescu refuză invitația FRF, după umilința de la primul meci + Resping și invitațiile viitoare: „Vom merge pe locuri plătite de noi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează