CAMPIONATE  ·  ARGENTINA

Maradona denunţă blatul din finala CM 1990: "Ne-a vîndut!"

Maradona n-a scăpat de marcajul agresiv al lui Buchwald în finala din 1990 // Foto: Reuters
Maradona n-a scăpat de marcajul agresiv al lui Buchwald în finala din 1990 // Foto: Reuters

Articol de — Marti, 23 Iunie 2015, 00:00

Argentinianul, 54 de ani, campion mondial în 1986, care va candida la preşedinţia FIFA, acuză: "Julio Grondona, fostul preşedinte al federaţiei, ne-a trădat cum ne-au trădat chilienii în Războiul Malvinelor".

Un uruguayan, Victor Hugo Morales, jurnalist şi scriitor, faimos pentru comentariul live al "golului secolului" (cursa antologică a lui Maradona la 2-1 cu Anglia, în "sferturile" CM 1986), a dezvăluit că "Diego va candida la preşedinţia FIFA. Mi-a spus acest lucru şi m-a autorizat să-l fac public".

El Pibe de Oro are însă altă problemă acum. Finala pierdută la Mondialul din 1990, 0-1 cu Germania. "Julio Grondona ne-a vîndut nemţilor. Era şeful federaţiei noastre şi vicepreşedintele FIFA, dar a acceptat să fim arbitraţi de Codesal, care era împotriva Argentinei". La acel meci, "centralul" mexican de origine uruguayană le-a oferit alb-negrilor un penalty controversat în minutul 85. Golul lui Brehme fiind decisiv.

Maradona a continuat să-l acuze pe Grondona, 35 de ani boss-ul AFA, decedat în 2014: "Ne-a trădat cum ne-au trădat chilienii în Războiul Malvinelor". În 1982, Marea Britanie a fost ajutată cu informaţii secrete de Chile în conflictul cu Argentina.

"Înaintea finalei, Grondona a intrat în vestiar şi ne-a spus: «Pînă aici ne-a fost!». Ne sugera ceva. I-am răspuns: «Mie să nu-mi zici ce să fac în teren!»"
Diego Maradona, legenda Argentinei

 Declarația pe proprie răspundere. Ce verifică, de fapt, polițiștii. Ce se întâmplă dacă ești nesincer

Libertatea

Comentarii (22)

merace  •  24 Iunie 2015, 18:05

Maradona a dat gol cu mana! Sa nu-mi zica el mie ca a jucat fotbal onest! :D hahaha

zagna  •  23 Iunie 2015, 15:38

Maradoma: «Mie să nu-mi zici ce să fac în teren!»" este replica de geniu ! II vedeti pe Messi sau Cristiano Fudulu capabili de un asemenea remarca ? parca-i vad: primul s-ar uita la bocanci, iar al doilea si-ar aranja parul...

Stoica Relu  •  23 Iunie 2015, 14:39

Ati vrea voi unul ca Maradona la steaua.Drogat cum era jucat cat trei Hagi si 6Mutu la un loc.Clar si acum e jucatorul cel mai bun din toate timpurile.Si stati linistiti nici Mutu ,nici Maradona nu s singurii dopati si drogati din fotbal.La vremea aia majorit vedetelor se drogau,dar Maradona avea gura mare si a fost neinspirat cand a ales Napoli,acolo unde mafia era si este in floare!Cand a vrut sa plece l au facut macaronarii..Parerea mea ca trebuia sa ramana la Barcelona dupa conflictul din cupa del rey in care ambele echipe s au batut pe teren.Cu Barcelona putea castiga tot ce era posibil la nivel de club,dar a fost sfatuit prost de anturajul nu tocmai bun din jurul lui.Ca la orice vedeta mereu sunt divesre specimene care au multe intereses si isi soptesc la ureche diferite chestii naspha pt tine si bune pentru ei.

Vezi toate comentariile (22)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Openul Scoției și Mastersul de la Londra

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1