INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA CAMPIOANĂ

Marca a dat verdictul: „În ciuda triumfurilor din Liga Campionilor reușite de Real Madrid în ultimii ani, trăim în era Messi!” Ești de acord?

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 aprilie 2019 13:50

Lionel Messi și-a adjudecat aseară cel de-al zecelea titlu în La Liga în meciul cu Levante, scor 1-0, partidă decisă chiar de golul său.

Editoriastul Jaime Rincon îl omagiază pe argentinian în Marca și susține că acest trofeu demonstrează că trăim în era Messi, cifrele sale vorbind de la sine: mai are în pamares 6 Cupe ale Regelui, 8 Supercupe ale Spaniei, 4 Ligi ale Campionilor, 3 Supercupe Europene, 3 Mondiale ale Cluburilor.

Mai exact, a adunat 34 de trofee în ultimele 15 sezoane, ceea ce înseamnă mai mult decât o treime din toate cupele cucerite de Barcelona în întreaga istorie a clubului. În 121 de ani, clubul catalan a adunat 91 de trofee, din care 34 au fost obținute și cu ajutorul lui Messi.

În aceeași perioadă de 15 ani, rivala Real Madrid a cucerit doar 20 de trofee în competițiile în care a jucat. Doar în Campionatul Mondial al Cluburilor galacticii stau mai bine: au patru victorii, față de cele trei ale lui Messi și Barcelona.

În schimb, Real a cucerit același număr de Ligi ale Campionilor și Supercupe ale Europei, însă are șase campionate și patru cupe mai puțin pe plan intern. Însă Barcelona pare a fi marea favorită a sezonului în Liga Campionilor și, în câteva luni, Messi ar putea depăși Realul și la Ligi și Supercupe în Europa.

Editorialistul Marca susține că aceste performanțe, plus stilul de joc, golurile magice ale lui Leo și impactul pe care îl are asupra fotbalului  duc la o concluzie clară: trăim în era Messi, iar, peste ani, toată lumea își va aminti asta despre această perioadă din istoria fotbalui.

Citește și:

Barcelona, campioană în Spania! Messi a adus victoria cu Levante și titlul #26 » Petrecere pe teren la final

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
921467891321691
Nicu Manole  •  29 Aprilie 2019, 01:29

PELÈ este regele, apoi urmeaza diferiti fotbalisti pusi intr-o anumita ordine ierarhica !

2008070612648892
Danyel Florin Dragomir  •  28 Aprilie 2019, 19:39

Pur si simplu REGELE fotbalului din toate timpurile lasati ne cu pele mardona cu cine vreti voi...garantata daca jucau in timpul asta erau niste anonimi...MESSI THE KiNG

reteleanu
reteleanu  •  28 Aprilie 2019, 15:43
Postat de pavel_dumitrescu pe 28 Aprilie 2019, 14:53

Leo Messi, indiscutabil cel mai mare fotbalist din istorie. Lăsați-ne cu Maradona și cu Pele, că nu se compară.

parerea ta. si eu zic la fel: maradona nu se compara cu nimic (hai, ca iarasi incepem :))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează