INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROCES

După șase ani de judecată, Bielsa a câștigat procesul cu Lille » Ce despăgubiri trebuie să primească antrenorul argentinian

Marcelo Bielsa/ foto Imago Images
Marcelo Bielsa/ foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 29 septembrie 2023 19:42 / Actualizat vineri, 29 septembrie 2023 21:31

Marcelo Bielsa (68 de ani) nu a rezistat decât patru luni pe banca tehnică a „câinilor”, dar s-a ales cu două milioane de euro drept daune pentru ruperea contractului. Antrenorul argentinian ceruse despăgubiri de 12,9 milioane de euro!

Marcelo Bielsa este mai bogat cu două milioane de euro. Curtea de Apel din Douai (orășel în nordul Franței) a dat astăzi sentința în procesul în care antrenorul argentinian l-a avut cu cei de la OSC Lille. Actualul selecționer al Uuguayului a dat în judecată clubul francez în 2017, după ce a fost dat afară la mijlocul lunii noiembrie. 

„El Loco" a rezistat doar șapte luni pe banca tehnică a "câinilor", pe care i-a condus în 14 jocuri. Bielsa reclamase nu mai puțin de 12,9 milioane de euro drept daune pentru ruperea anticipată a contractului.său.

Acuzat pentru "agresiune și denigrare"

Bielsa a avut grijă să-și treacă în angajament o clauză specială, potriit căreia să fie despăgubit în cazul demiterii, chiar dacă acesta a manifestat derapaje grave de comportament, după cum scrie cotidianul L'Equipe. Lille ajunsese în decembrie 2017 pe penultimul loc în Ligue 1. 

Clubul l-a acuzat de "agresivitate și denigrare față de un coleg al său și chiar de nesubordonare". Concluzia trasă de jurnaliștii francezi este că Lille a câștigat financiar, dar a pierdut legal procesul. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Casație în termen de două luni. Lille a fost obligată la plata cheltuielilor de judecată, cifrate la 5.000 de euro.

„El Loco" a avut opt capete de acuzare în procesul intentat lui Lille, dar judecătorii i-au acceptat doar două și parțial un al treilea. Practic, Bielsa a primit banii pe care i-ar fi câștigat din salariu pentru cele șapte luni trecute până când și-a găsit alt angajament la Leeds. Acolo a stat trei ani și opt luni, reușind să promoveze în Premier League.

170 de meciuria fost Bielsa antrenor la Leeds, de care s-a despărțit în februarie 2022. Pentru argentinian a apărut oferta din Uruguay, având 4 meciuri ca selecționer. Scadența contractului e 31 decembrie 2025

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Președintele lui PSG o amenință pe Real Madrid: „Mbappe este jucătorul nostru și aici va rămâne!”
PSG
Președintele lui PSG o amenință pe Real Madrid: „Mbappe este jucătorul nostru și aici va rămâne!”
Un star l-a sunat personal pe Florentino Perez: „Vreau să joc pentru Real Madrid!”
REAL MADRID
Un star l-a sunat personal pe Florentino Perez: „Vreau să joc pentru Real Madrid!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  29 Septembrie 2023, 22:12

Si găleata lui Bielsa ar iesi campioana cu PSG sau City.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează