INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Inter Milano este interesată de al doilea marcator din Bundesliga » Cine ar putea ajunge la vicecampioana Italiei

Marcus Thuram.
Foto: Imago
Marcus Thuram. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 10:58 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 13:02

Marcus Thuram (25 de ani), atacantul francez de la Borussia Monchengladbach, se află pe lista lui Inter Milano, vicecampioana Italiei. 

Vârful din Hexagon ar putea ajunge la Inter Milano în fereastra de transferuri din iarnă, scrie cotidianul italian Gazzetta dello Sport, citat de cei de la Yard Barker. 

Ultima șansă » Mercato se apropie, iar Real Madrid e în criză de timp
SPANIA
Ultima șansă » Mercato se apropie, iar Real Madrid e în criză de timp

De Marcus Thuram s-au mai interesat Arsenal, Aston Villa, Tottenham, Manchester United și Newcastle, dar și Milan și Juventus

Marcus Thuram a atras atenția mai multor cluburi din Premier League, precum Arsenal, Aston Villa, Tottenham Hotspur, Manchester United și Newcastle United, dar și a altor doi giganți din Serie A: AC Milan, campioana în exercițiu a Italiei, și Juventus, scriu cei de la 90min.com.

Inter Milano i-a pregătit deja un precontract lui Marcus Thuram, fotbalist ce s-a născut în Italia, la Parma, pe vremea când tatăl său, Lilian Thuram (50 de ani), evolua pentru „cruciați”. Lilian Thuram a petrecut 10 ani în fotbalul italian (1996-2006), evoluând pentru Parma (1996-2001) și Juventus. 

Marcus Thuram a fost crescut de Sochaux

Atacantul francez și-a făcut junioratul la FC Sochaux, formație la care și-a făcut și debutul la nivel de seniori în martie 2015, într-o partidă disputată între Sochaux și Châteauroux, în Ligue 2. 

În iulie 2017, Marcus Thuram s-a transferat la Guingamp, în schimbul sumei de 600.000 de euro. În tricoul lui Guingamp, acesta a adunat 72 de apariții, a marcat 17 goluri și a dat 4 pase de gol. 

În iulie 2019, Marcus Thuram se transfera la Borussia Monchengladbach, pentru 9 milioane de euro. Pentru gruparea germană, francezul a strâns 119 apariții, a punctat de 41 de ori și a dat 26 de goluri. Marcus Thuram este al doilea marcator în actuala stagiune de Bundesliga, cu 10 goluri înscrise în 15 meciuri de campionat. 

Marcus Thuram a contabilizat și 9 selecții în echipa națională a Franței. A debutat pentru „cocoșul galic” în noiembrie 2020, într-un amical câștigat de Franța împotriva Finlandei, scor 2-0. 

Marcus Thuram a făcut parte și din lotul francezilor de la Campionatul Mondial din Qatar. Vârful a jucat în 5 rânduri la turneul final din Golf, contra Australiei și Danemarcei, în faza grupelor, contra Poloniei în „optimile” de finală, Marocului în semifinale și Argentinei în finală. 

Marcus Thuram are și două trofee în palmares, ambele cu naționalele Franței: în 2016 cucerit Campionatul European la categoria U19, iar în 2021 Liga Națiunilor. 

Marcus Thuram este cotat la 32 de milioane de euro de Transfermarkt.com. 

VIDEO. Cele mai importante momente ale lui Marcus Thuram din Bundesliga

Citește și:

I-au redus radical salariul, dar vrea să rămână la Barcelona: „Voi fi mai bine ca niciodată!”

Pogba i-a înfuriat pe fanii lui Juventus: „Răbdarea noastră se termină!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  29 Decembrie 2022, 08:04

Din cate l-am vazut pare un jucator "capricios".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează