INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Mareic Martunis » Povestea fascinantă a puștiului ajutat de Ronaldo să ajungă la Sporting

Martunis a supravieţuit mîncînd fidea, adusă printr-o minune de valuri, și după 11 ani îmbracă tricoul
Martunis a supravieţuit mîncînd fidea, adusă printr-o minune de valuri, și după 11 ani îmbracă tricoul "leilor" din Lisabona

Articol de - Publicat sambata, 04 iulie 2015 00:00

Puștiul de 8 ani, care și-a pierdut mama și două surori în catastrofa soldată cu peste 230.000 de morți, a supraviețuit 21 de zile, fiind găsit purtînd tricoul Portugaliei. Iar Cristiano l-a ajutat să devină fotbalist.

Dacă Messi a salvat un inginer din mîna teroriștilor, Ronaldo a schimbat destinul unui copil indonezian. Martunis a ajuns la echipa de tineret a lui Sporting, acolo unde a "explodat" și Cristiano, la 11 ani după ce a driblat moartea.

Puștiul care în 2004 scăpa miraculos din tsunamiul soldat cu peste 230.000 de morți și care și-a pierdut mama și două surori și-a îndeplinit nu doar visul de a-l întîlni pe "Balonul de Aur", dar poate deveni fotbalist.

CR7 l-a ajutat cu bani să-și refacă locuința distrusă și, impresionat de faptul că după 21 de zile de plutit pe o canapea în mijlocul apelor a fost găsit purtînd tricoul cu 10 al lui Rui Costa din "naționalei" Portugaliei, l-a ajutat constant și l-a adus în Lisabona.

"Nu m-am temut deloc. Ştiam că trebuie să-mi întîlnesc familia şi să ajung fotbalist", a povestit Martunis. Acum are 19 ani și vrea să nu rămînă doar copilul înfiat al federației lusitane, ci să-i și calce pe urme lui Ronaldo.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ftwraku
ftwraku  •  04 Iulie 2015, 19:06

"Dacă Messi a salvat un inginer din mîna teroriștilor," vrajala,Messi nu l-a salavat pe ala si nu l-a intalnit niciodata. NU MAI INCERCATI CANCANISTILOR*** sa rastarmaciti realitatea...sunt sigur ca a facut si Messi destule fapte bune,nu este nevoie sa comentati intr-un mod cancanist...Legat de subiect. Foarte frumos. Mult succes. Foarte fain si gestul federatiei portugheze,si a lui sporting,si a lui Ronaldo,si a tuturor celor care ajuta pe cineva care are nevoie....Apoi degeba ajuti pe cineva care nu are nevoie,ca este fix .... ***...Oricat de ciudat si trist ar parea,exista un adevar....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează