INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Marek Hamsik își amintește de reușita cu FCSB din 2010: "Un gol care a depășit orice limită" + Ce l-a făcut să refuze Juventus și AC Milan

Hamsik în duel cu Tătărușanu Foto: Cristi Preda
Hamsik în duel cu Tătărușanu Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 15 ianuarie 2018 19:33

Marek Hamsik, 30 de ani, a descris pentru Corriere dello Sport golurile marcate pentru Napoli care i-au rămas în suflet, menționându-l și pe cel cu Steaua, de la acel 3-3 din toamna lui 2010.

Slovacul e la al 11-lea sezon cu Napoli, cu care are 3 trofee (Cupa Italiei, 2011-2012, 2013-2014 și Supercupa Italiei 2014) și de la care visează să se retragă la un moment dat.

Cel mai emoționant gol.
"Cel de 3-2 la Torino, acasă la Juventus, mai ales că eram conduși cu 2-0, pentru ce a însemnat pentru oraș. Apoi îmbrățișarea cu fanii, după ce am alergat ca un nebun. Atunci mi-am dat seama mai mult ca oricând ce înseamnă o victorie cu Juventus"

Cel mai romantic gol.
"La Bratislava, împotriva lui Slovan. Toată familia mea era în tribună, prietenii, oamenii mei. Lucrurile astea îți rămân în suflet pentru totdeauna"

Un gol care a depășit orice limită.
"Îmi amintesc de cel din România, la București (n.r. cu FCSB, în 2010, în grupele Europa League). Primisem 3 goluri într-o jumătate de oră și apoi a înscris Vitale, la finalul primei reprize. Eu am tras de la 25 de metri și am prins o diagonală. Restul l-a făcut Cavani. Dar golul meu ne-a făcut să credem că putem reveni"

Cel mai prețios gol.
"În finala Cupei Italiei, prima, la Roma, cu Juventus. Creșteam, dar ne lipseau succesele. Cu acela, a început totul, apoi am mai luat două trofee. Dar a aceea a fost ca o descoperire a bucuriei"

Cel mai nebun gol.
"Pe Marassi, împotriva Genovei, în 2013, o partidă ciudată. Eram fericiți după victoria cu Dnepr, patru goluri Cavani, dar am fost conduși de două ori. La 2-2, în prelungiri, dau gol cu capul pentru 3-2, apoi înscrie și Insigne pentru 4-2"

De ce Napoli?
"Pentru că m-au dorit atunci când eram încă un puști, la 20 de ani. Nu am regretat niciodată, nici măcar când am ajuns și un grup de fani contesta clubul pentru achizițiile făcute. Asta am citit în ziare, dar nu am auzit personal."

De ce Napoli pentru totdeauna?
"Pentru că sunt fericit și eu, și familia mea. Pentru că aici m-au făcut să mă simt ca acasă în fiecare moment. Pentru că e un oraș superb, lumea e caldă. Când am fost ofertat de Juventus sau AC Milan, nu m-am gândit să plec: jumătate pentru că nu mă simțeam pregătit, jumătate pentru că nu voiam să plec. Profesional și uman mă simt realizat și cred, chiar dacă fotbalul e imprevizibil, că îmi voi încheia cariera aici"

De ce locuiești la Castel Volturno?
"Pentru că voiam să fiu aproape de cantonament, fără să am un drum lung de parcurs cu mașina. Când am ajuns, m-am integrat rapid. E meritul oamenilor de aici, afecțiunea lor și discreția lor. Stau aici de 10 ani, după Banska Bystrica e zona în care am locuit cel mai mult"

De ce numărul 17?
"Pentru că nu sunt superstițios, dar e numărul meu. Mi-a purtat noroc, e un adevărat talisman, m-a făcut să ajung, vorbind pur statistic, peste Maradona, cel mai bun din toate timpurile"

Ce vei face după retragere?
"Voi îmbătrâni la Banska Bystrica, pe pământul meu, al părinților mei, unde a început totul și unde eu voi continua, în ziua în care mă voi opri cu fotbalul"

Cum îl vezi pe De Laurentiis?
"Avem o relație personală pe care o pot descrie ca specială. Nu știu câți fotbaliști se pot bucura de acest privilegiu. Să discute direct cu președintele, sincer, fără filtre și condiții. Au fost și certuri între noi, dar mereu ne-am respectat și parcursul meu la Napoli este confirmarea acestui fapt"

Antrenorii preferați?
"Le sunt recunoscător tuturor, dar cred că Sarri a contribuit decisiv la maniera în care mi s-a schimbat cariera. Și e OK că mă înlocuiește aproape în fiecare meci..."

Un regret.
"Semifinala de Europa League cu Dnepr, la Kiev, în care nu am fost titular. Nu meritam să ieșim din competiție. Mi-ar fi plăcut să joc o finală internațională. Era corect să ne fi calificat noi"

O speranță.
"Se numește titlu. Speranța mea, a fanilor, a lui Del Laurentiis, a colegilor de echipă. Și cred că și a celor care iubesc fotbalul, pentru că jucăm minunat și cred că merităm să câștigăm titlul"

CELE 117 GOLURI ALE LUI HAMSIK LA NAPOLI:

97 de goluriîn Serie A. 12 e recordul pentru un sezon (2009-2010 și 2016-2017)

4 goluri în Liga Campionilor: 2 în 2011-2012 cu Villarreal, și 2 în 2016-2017, cu Benfica și Beșiktaș

8 reușiteare în Europa League. 2 în 2010-2011, cu FCSB și Villarreal, 4 în 2014-2015, cu Slovan și Wolfsburg, 2 în 2015-2016 cu Bruges și Villarreal

5 goluri are în Cupa Italiei, cu Cesena, Salernitana, Juventus (2), Udinese

3 goluri în preliminariile Ligii, Cupa UEFA și Cupa Intertoto

VIDEO AICI CU PRIMELE 115 GOLURI ALE LUI MAREK HAMSIK PENTRU NAPOLI

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  16 Ianuarie 2018, 00:48

Totusi mai multe articole cu si despre sport in noul inceput de an. Felicitari!

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  16 Ianuarie 2018, 00:42

Inca nu a primit oferta de la fcsb, aia ni se refuza.

194362334230310
Robert Damian  •  15 Ianuarie 2018, 22:35
Postat de nebraska pe 15 Ianuarie 2018, 20:02

Era fcsb si atunci, din 2003 mai exact....nu mai scrieti Steaua aiurea!

Mai traiesti?????????????

Vezi toate comentariile (5)
Comentează