INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MEXIC

Marijuana fotbalului » Tijuana are cel mai puternic ”drog” din Mexic

Articol de - Publicat marti, 04 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 03 decembrie 2012 22:03

Înfiinţaţi în 2007, ”Xolos” au luat titlul la a doua participare în prima ligă, reuşind să oprească pentru o noapte traficul de stupefiante, crimele şi violenţele din oraşul situat la graniţa cu SUA


Răfuielile sîngeroase dintre cartelurile de droguri la graniţa de vest cu Statele Unite au trecut pentru o noapte în planul secund. Fotbalul a învins crima organizată şi traficul de marijuana în Tijuana! Cel mai vestic oraş mexican a rescris cultura sportivă a ţării latino-americane, dominată de baseball şi de box, prin succesul istoric al echipei Xoloitzcuintles de Caliente, care nici măcar nu exista în urmă cu 6 ani!

Triumful reuşit de " Xolos" duminică în returul finalei cu multipla campioană Toluca (2-0, în tur 2-1) le-a adus întîiul titlu Apertura, oprind execuţiile între bandele rivale, traduse în cele peste zece mii de morţi din ianuarie 2008!, şi raidurile tinerilor gringos, băuţi, drogaţi şi amatori de sex ieftin. Promovată anul trecut, Tijuana reprezintă al cincilea oraş mexican (1,78 milioane de locuitori) şi se află în Peninsula "Baja California". Fondat în 1889, înregistrează una dintre cele mai mari creşteri economice din ţară.


73 de crime la 100.000 de locuitori este media în Tijuana. Al patrulea cel mai periculos oraş din lume, după Juarez ( Mexic), Caracas (Venezuela) şi Bagdad (Irak)

"Bine aţi venit în Tijuana: tequila, sex şi marijuana"
Versurile unui hit celebru compus de Manu Chao, solist francez de 51 de ani

"Jucaţi pentru distracţie şi nu vă simţiţi inferiori nimănui"
sloganul lui Antonio Mohamed, antrenorul Tijuanei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
titiduru22
titiduru22  •  04 Decembrie 2012, 03:56

Tov ziarist Mexicul are granita la nord cu USA nu la vest !!! La vest este oceanul Pacific !!! Vezi ca traducand cu Google sau Chrome poti avea surprize !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează