INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERLIGA

Bombă! Fără fotbal! Marile ligi europene vor să intre în grevă ca să împiedice noua Superligă: „E o idee criminală!”

Articol de - Publicat marti, 14 mai 2019 09:06

Italia, Spania, Franța, Germania și Anglia nu vor să accepte proiectul blindat al Champions League, din 2024-2025: „Nu trebuie să permitem această transformare”.

Proiectul viitoarei Champions League, lansat de ECA și susținut de UEFA, care ar păstra competiția numai pentru cluburile foarte bogate începând din sezonul 2024-2025, anulând aproape campionatele interne, se lovește de o puternică mișcare de protest.

Cele mai puternice cinci ligi europene sunt decise să meargă până la capăt pentru a bloca această schimbare radicală.

Amenințate cu excluderea

După ce cluburile franceze au fost amenințate în Hexagon că vor fi excluse din Ligue 1 dacă vor adera la Superligă, Italia și Spania amenință cu o grevă generală a fotbalului, anunță Gazzetta dello Sport. Ele vor fi urmate de Franța, Germania și Anglia.

„Vor să modifice ADN-ul Champions”

Javier Tebas, președintele LaLiga, a reacționat vehement: „Obiectivul ECA și UEFA este să modifice ADN-ul Champions League. Campionatele nu vor mai fi mijlocul prin care echipele se pot califica. Superliga va fi deschisă doar unora, care vor fi mereu prezenți acolo”. La rândul său, Urbano Cairo, liderul clubului Torino, a atacat: „E o idee criminală!”.

Protest la ședința UEFA

Vineri, va fi reuniune UEFA la Budapesta. Iar Zbigniew Boniek, președintele federației poloneze, cere o replică fermă: „Nu trebuie să permitem această transformare”.

„În cinci ani, dezechilibrul din fotbal va fi enorm. Vor fi mai puțini bani de împărțit” Javier Tebas, președinte LaLiga

„Echipele trebuie să se califice prin campionate. Scopul marilor cluburi este să adune cât mai mulți bani pentru a plăti cei mai buni jucători”
Zbigniew Boniek, președintele federației poloneze

32 de echipe vor participa la Champions League 2024-2025: patru grupe de câte 8 formații, primele șase din fiecare serie având locul asigurat pentru ediția următoare

 Citește și:

PSG vrea să dea lovitura cu un mijlocaș din Serie A: Allan de la Napoli!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
caminero
caminero  •  15 Mai 2019, 09:02
Postat de jalabert pe 14 Mai 2019, 13:43

s-ar putea reveni la vechiul format cupa campionilor la care sa participe doar echipele campioane iar daca nu vor sa participe anglia, franta spania italia si germania nu-i bai europa are 55 tari inscrise daca raman 50 tot competitie europeana ramane dar aia 5 fara girul celorlalte 50 sigur nu isi poate aroga titulatura de competitie care reprezinta europa ci doar o liga a bogatilor

Asta se și preconizează. singurul dubiu este: permiți totuși celor 5 campionate să înscrie în noua cupă a Campionilor o echipă (care aproape sigur nu va fi campioana țării, că alea se vor duce în superliga bogaților) ?

1198766430181192
Abigail Laslas  •  14 Mai 2019, 18:09
Postat de ungurul_vesel pe 14 Mai 2019, 10:44

Nu cred ca e serioasa treaba cu acest format.

Ba cred ca da, daca te uiti cum s-a facut Euroliga la baschet

100002473541087
Danut Ognean  •  14 Mai 2019, 17:59

foarte bine bravo lor!ar trebui si ecipele romanesti sa faca acelasi lucru

Vezi toate comentariile (13)
Comentează