INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Marile puteri din Anglia se întăresc » Chelsea și United răspund mutărilor lui City și Liverpool

Frenkie de Jong ar putea îmbrăca în curând un nou tricou: al lui Manchester United // Foto: Imago
Frenkie de Jong ar putea îmbrăca în curând un nou tricou: al lui Manchester United // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 15:28 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 23:43

Candidatele la titlu în Premier League se întrec în achiziții și nu fac rabat la cheltuieli. Frenkie de Jong, Raphinha, Raheem Sterling, Gabriel Jesus și Kalvin Philips sunt ultimele lovituri din mercato, deschis de transferul lui Haaland.

Cluburile din Premier League au depășit 500 de milioane de euro investite în achiziții și nici n-am intrat în iulie. Granzii Angliei s-au grăbit să facă mutări importante și costisitoare în noua luptă pentru titlu, lansându-se într-o concurență în mercato. 

Tonul a fost dat chiar de campioană, ce a mutat repede, cu vârful dorit de atâta timp de Guardiola. Erling Haaland nici nu i-a costat prea mult pe "cetățeni", 60 de milioane de euro. 

La mijloc, Pep a reușit să se întărească aducând un mijlocaș internațional de la Leeds, Kalvin Philips, acordul fiind perfectat deja în jurul a 50 de milioane de euro. Și cumpărăturile ar putea continua cu Marc Cucurella, fundașul spaniol fiind evaluat de Brighton la aproape 60 de milioane de euro!

Chelsea i-a „furat” jucătorul Barcelonei și plătește 70 de milioane de euro!
mercato
Chelsea i-a „furat” jucătorul Barcelonei și plătește 70 de milioane de euro!

Liverpool a spart banca pentru Darwin Núñez!

Liverpool a ripostat imediat, cu cel mai scump transfer din istoria clubului. Uruguayanul Darwin Núñez, luat de la Benfica pentru 100 de milioane cu tot cu bonusuri, anticipând într-un fel plecarea lui Sadio Mané. Klopp îl dorea și pe Jude Bellingham, dar Dortmund i-a fixat un preț mare, 120 de milioane!, și îl are pe radar pentru mijloc pe Nicolo Barella (Inter).

Chelsea are bani mulți de cheltuit după venirea noului patron Boehly și primul obiectiv a și fost atins: brazilianul Raphinha, suflat Barcelonei pentru 70 de milioane de euro, acord încheiat cu Leeds. Mutarea lui Sterling de la Man. City este în curs de rezolvare, londonezii licitând 58 de milioane, iar interesul pentru De Ligt e probat de oferta de 100 de milioane primită de Juventus.

Mercato complicat în Europa! Echipele din Bundesliga, Premier League, La Liga sau Serie A au cheltuit 1,15 miliarde de euro. Aproape un sfert din sumă pentru 3 jucători
MERCATO
Mercato complicat în Europa! Echipele din Bundesliga, Premier League, La Liga sau Serie A au cheltuit 1,15 miliarde de euro. Aproape un sfert din sumă pentru 3 jucători

Frenkie De Jong spre Manchester United

Man. United s-a orientat spre Țările de Jos, managerul Erik ten Hag insistând pentru conaționalul Frenkie de Jong. Barcelona vrea să-și scoată banii plătiți pe el, 86 de milioane de euro, „diavolii” se apropie de pretenții, dar vor să achite doar 65 de milioane sumă fixă și restul bonusuri. 

Și rămâne să-l convingă pe jucător de mutarea pe Old Trafford. Iar Arsenal s-a completat în atac cu Gabriel Jesus („închis” de Haaland la City), cost 52 de milioane de euro, și cu mijlocașul ofensiv de la FC Porto, Fábio Vieira, cumpărat cu 35 de milioane.

Citește și alte știri din Premier League:

Miliardarii de la Newcastle s-au dezlănțuit pe piața transferurilor » 37 de milioane de euro pentru un fundaș central

Președintele UEFA îi atacă pe Guardiola și Klopp: „Muncitorii din fabrici cu 1.000 de euro salariu lunar să se plângă, nu ei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează