INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAROC - MALAWI 2-1

Singurul român de la Cupa Africii rămâne cu un mare regret

Echipa naționalei Malawi care a jucat în meciul cu Maroc, scor 1-2, din Cupa Africii // Foto: Imago
Echipa naționalei Malawi care a jucat în meciul cu Maroc, scor 1-2, din Cupa Africii // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 12:00 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 12:41

Mario Marinică, selecționerul naționalei Malawi, învinsă de Maroc (1-2) la prima calificare în „optimile” CAN, putea avea alt traseu, dacă arbitrii nu i-ar fi interzis victoria în fața Senegalului și locul 1 în grupă.

Pentru Mario Marinică, s-a încheiat Cupa Africii. A reușit o performanță neașteptată cu Malawi. Numit inițial director tehnic al federației de la Lilongwe, apoi selecționer interimar, pentru perioada turneului final, românul în vârstă de 57 de ani a calificat „Flăcările” în premieră în fazele eliminatorii ale competiției, la doar a treia participare la CAN.

Mario Marinică: „Sunt foarte mândru de băieții mei”

Cel mai bun loc 3 în faza grupelor, după ce a învins Zimbabwe (2-1), a remizat cu puternicul Senegal (0-0) și a pierdut la limită în fața Guineei (0-1), numărul 129 FIFA a fost învins foarte greu de Maroc în „optimi”, 1-2, într-un meci în care a deschis scorul, dar a fost copleșit de forța adversarului.

„Am încercat să exploatăm puținile slăbiciuni ale Marocului, cea mai valoroasă echipă a Cupei Africii, în opinia mea. Planul nu a funcționat. Sunt însă foarte mândru de băieții mei și vom continua să creștem”, a declarat Marinică.

Malawi, naționala lui Mario Marinică, eliminată de la Cupa Africii! Meci cu goluri senzaționale
Cupa Africii
Malawi, naționala lui Mario Marinică, eliminată de la Cupa Africii! Meci cu goluri senzaționale

Mario Marinică: „Am avut un penalty clar. Nu ni s-a dat”

Rămâne cu bucuria prezenței în „optimi”, dar și cu regretul că nu a câștigat grupa. De aceea, a fi criticat arbitrajul în partida decisivă, cu Senegal. 

„Am avut un penalty clar, jucătorul nostru a fost împins, și «centralul» nu a dat nimic, pentru că suntem considerați inferiori”, s-a plâns tehnicianul. În minutul 77, Malawi a primit lovitură de pedeapsă, anulată ulterior, după avertizarea VAR și revederea acțiunii.

Cu o victorie atunci, ar fi adunat 6 puncte, ar fi terminat seria pe locul 1. Și, în loc de Maroc (28 FIFA), ar fi întâlnit Insulele Capului Verde (73). I s-a refuzat o șansă de a atinge „sferturile” CAN.

După Cupa Africii, va redeveni director tehnic al federației. Asistentul său la întrecerea din Camerun, Meck Mwase, va fi din nou selecționerul „Flăcărilor”.

3goluri a marcat Gabadinho Mhango, atacantul lui Orlando Pirates, toate golurile naționalei Malawi la Cupa Africii

Citește și alte știri de la Cupa Africii: 

Atenție, imagini dure! Cel puțin 8 morți și peste 50 de răniți la Cupa Africii: „Cădeau unii peste alții”

Șocanta Africa! Mane a leșinat pe teren, apoi a marcat golul decisiv și a ajuns la spital direct de la stadion: „Se învârtea totul în jurul lui”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează