INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Căpitanul lui PSG, furios într-un sezon în care Parisul pierde titlul: „O dată, de două ori, de trei ori. E inadmisibil!”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 10 mai 2021 15:11 / Actualizat luni, 10 mai 2021 15:31

Marquinhos, 26 de ani, protestează și cere o reuniune de urgență în vestiarul parizienilor, care vor rata locul 1 în Ligue 1 după patru ani. Lille are trei puncte avans și meciuri accesibile în ultimele două etape.

Din 2011, de când PSG a fost cumpărat de statul qatarian prin autoritatea sa de investiții în sport, cheltuind peste un miliard de euro numai în transferuri într-un deceniu, roș-albaștrii pierduseră doar două titluri în Ligue 1.

Mbappé le luase ultimul campionat. Cu Monaco!

  • În 2012, la primul sezon cu QSI în spate. A fost unicul triumf al lui Montpellier în Franța. Era antrenată de René Girard și îi avea în ofensivă pe Giroud și Belhanda.
  • În 2017, Monaco a reușit marea lovitură. Principatul avea atunci o super echipă, cu Leonardo Jardim pe bancă și Falcao, Bernardo Silva și Lemar pe teren. Revelația a fost Kylian Mbappé, exploziv la 18 ani, al doilea golgeter și al treilea cel mai bun pasator al monegascilor. În 2018, KM7 avea să semneze cu PSG.

26de trofee a cucerit PSG într-un deceniu, cu banii proveniți din Qatar; nu a triumfat în această perioadă și în afara Franței

Două vârtejuri au destabilizat Parisul

Parizienii au fost campioni de șapte ori cu banii Qatarului. Nu se gândeau decât la al 8-lea titlu, al 4-lea consecutiv. Nu își imaginau că nu vor fi primii după 38 de etape, mai ales după ce jucaseră finala Champions League. 

Dar au trecut 36 și sunt pe locul 2, la trei puncte în spatele lui Lille, care, teoretic, nu se mai poate împiedica în două etape: acasă cu Saint-Etienne (11) și în deplasare cu Angers (12). Două formații fără griji în final de stagiune. Nici nu mai sunt amenințate de retrogradare, nici nu se pot atinge de cupele europene.

Roș-albaștrii nu vor mai fi campioni într-o stagiune cu multe vârtejuri. Două au destabilizat echipa:

  • Conflictul lui Thomas Tuchel cu Leonardo, directorul sportiv influențând decisiv demiterea antrenorului, chiar înainte de Crăciun, pe 24 decembrie.
  • Absența lui Neymar. Brazilianul a lipsit la 20 de meciuri, accidentat sau suspendat (a fost de două ori eliminat în Ligue 1 2020-2021).

1,32de miliarde a plătit QSI (Autoritatea de Investiții în Sport a Qatarului) pentru achiziții de jucători la PSG începând din 2011

Marquinhos: „Trebuie să vorbim. Așa nu se mai poate"

În 36 de etape, PSG a fost învins de opt ori, ca niciodată în ultimii zece ani. Cinci eșecuri numai în „Parc des Princes" (0-1 cu Marseille, 0-1 cu Lyon, 0-2 cu Monaco, 1-2 cu Nantes, 0-1 cu Lille). Și puține puncte strânse în fața principalilor rivali: 0 cu Monaco, 1 cu Lille, 3 cu Lyon, 3 cu Marseille).

Duminică, fără Mbappé, suspendat, și Verratti, accidentat, nu au putut mai mult decât un 1-1 la Rennes. Egal care l-a enervat pe Marquinhos, promovat căpitan după plecarea lui Thiago Silva, vara trecută. 

„Am suferit înfrângeri pe care le puteam evita, iar acum privim în urmă după punctele irosite. O dată, de două ori, de trei ori... E inadmisibil!", a declarat stoperul brazilian. „Am condus cu 1-0, cu 2-0 și totuși i-am lăsat pe adversari să-și revină. Trebuie să fim sinceri, nu a fost un sezon bun, nu mai suntem la fel de puternici".

Marquinhos le cere coechipierilor o reuniune de urgență în vestiar: „Trebuie să vorbim. Așa nu se mai poate".

Lille va fi campioană după un deceniu

După fix zece ani, Lille este foarte aproape de a fi din nou campioană. Ar fi al 4-lea titlu al „nordicilor". Din 2011, când era antrenor Rudi Garcia și Eden Hazard, Landreau, Rami, Gervinho și Moussa Sow impresionau în iarbă, în 2021, cu Christophe Galtier pe bancă și o combinație extraordinară de tineri și veterani. 

MVP a fost turcul Burak, venit gratis vara trecută, de la Beșiktaș. Golgeterul lui Lille (15 reușite) și sufletul formației lui Galtier. David (21 de ani), Botman (21) și Soumaré (22) au creat, împreună cu Burak Yılmaz (35) și căpitanul José Fonte (37), o echipă dinamică, proaspătă, cu un joc agresiv, dar și rapid, foarte tehnic. 

Citește și alte știri internaționale:

Moment surprinzător la Atena: Boloni a fost prins vorbind la telefon în timpul meciului!

Jaf armat! Familia unui fotbalist important atacată în casă în plină zi: detalii îngrozitoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
melcul_furios
melcul_furios  •  10 Mai 2021, 19:08

E prea tarziu sa discute, cand l-au dat afara pe Tuchel si pe capitanul Thiago Silva nu mai era cazul de discutii, nu? Acum cu sumele lor obscene investite practic nu castiga titlul si nici CL, deci un sezon ratat care se putea obtine cu mai putin de un sfert din sumele lor, nu ai nevoie de Neymar si Mbappe pt asa ceva.

enigmaticul
enigmaticul  •  10 Mai 2021, 17:02

Da, da, cred că ”trebuie să vorbim” !! Dar n-a spus cu cine și despre ce!! Eu aș spune că trebuia să jucați fotbal, asta până acum, fiindcă acum e târziu să mai câștigați Lique 1!! În meciul cu City ați plecat la ”cosit”, că de fotbal........... Ați reușit performanța de a nu trage niciun șut pe poartă în 90 min. și acum vreți titlul!! Vremea voastră a trecut! Apogeul l-ați atins anul trecut, urmează panta descendentă. Nu vă mai gândiți la prostii din astea de a câștiga UCL, chiar dacă mai pompează qatarezul 1 mld.$!!!

ripensistu
ripensistu  •  10 Mai 2021, 16:51

Ar fi superb ca si infractorii din orient sa piarda titlul.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close