INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Olympique Marseille l-a dat afară pe Gennaro Gattuso după înfrângerea cu Brest! „Îmi cer scuze față de fani. Nu putem ajunge mai jos!”

Rino Gattuso nu a putut s-o redreseze pe OM / Foto: Imago
Rino Gattuso nu a putut s-o redreseze pe OM / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2024 13:15 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 16:50

Gennaro Gattuso (46 de ani), antrenorul lui Olympique Marseille, pleacă de pe Velodrome. Antrenorului italian i-a fost fatal eșecul de aseară la Brest (0-1), suferit în superioritate numerică. În urmă cu numai cinci luni, Rino îi luase locul lui Marcelino. OM se află pe locul 9 după 22 de etape, la 23 de puncte de liderul Ligue 1, PSG.

Scurtă a fost și aventura la Marseille pentru Gennaro Gattuso! După cele doar șapte luni la conducerea tehnică a Valenciei, antrenorul italian părăsește clubul de pe Velodrome cu coada între picioare și în plină criză a clubului, ajuns pe al nouălea loc în Ligue 1, după 22 de etape. 

Fanii lui Gaziantep îl critică pe Marius Șumudică: „A greșit selecția și practică un fotbal fricos!”
TURCIA
Fanii lui Gaziantep îl critică pe Marius Șumudică: „A greșit selecția și practică un fotbal fricos!”

Anunțul demiterii lui a fost făcut de ziarul La Provence și agenția Foot Mercato, care susțin că partida din deplasare cu Brest (0-1) a fost ultima la OM. Mai ales că înfrângerea de aseară a prelungit la șapte meciuri seria negativă a echipei, eliminată din Cupa Franței de Rennes și navigând fără busolă la mijlocul clasamentului primei ligi din Hexagon. 

Marseille se găsește pe al nouălea loc, cu 30 de puncte, la 6 de ultimul loc de Europa!

Gennaro Gattuso, fără victorie de două luni la Olympique Marseille

Ca o circumstanță agravantă, Brest, aflată pe poziția secundă în Ligue 1!, a învins cu un om în minus din minutul 60, Steve Michel Mounie fiind eliminat în minutul 60, iar singurul gol a fost marcat în minutul 88, de către Lees-Melou. 

În campionat, Gattuso nu a strâns decât patru puncte în ultimele șase etape, cea mai recentă victorie fiind cu codașa Clermont (2-1), acasă, pe 17 decembrie. Dacă în Ligue 1 este aproape să-și rateze obiectivul, în Europa League OM are șanse mai mari să joace în "optimi", după 2-2 cu Șahtior joi, în deplasare.

„Pompierul de serviciu” a dat iar chix!

Italianul în vârstă de 45 de ani, supranumit „Pompierul de serviciu", chemat mereu să salveze formații aflate în situații dificile, și-a impus de la primele ședințe de pregătire stilul dur, „animalic”, cum spun marseillezii. Acesta nu ezita să-i bată pe fotbaliști, să-i lovească, să le dea pumni. Nu ca o pedeapsă, ci doar pentru a-i felicita, încuraja, motiva. Așa voia să-i întărească, să fie mai rezistenți. 

Leonardo Balerdi, argentinian aflat din 2021 la OM, îl caracteriza: „Are un stil de joc diferit de al lui Marcelino. Vrea să dăm totul pe teren, ne cere sacrificiu. Dar și el ne-a oferit inima sa de la primul antrenament, de aceea se așteaptă ca noi să facem la fel, să fim o familie. A fost foarte clar cu noi”, spunea stoperul în L'Equipe. Gattuso și-a luat deja la revedere de la jucători și de la staff, anunțul oficial al concedierii sale urmând să se facă în cursul zilei de astăzi.

Ținta lui Marseille este Galtier

Același reputat cotidian a dezvăluit și numele antrenorului favorit s-o preia pe OM. Este vorba despre Christophe Galtier, ce lucrează acum în Qatar, la Al-Duhail, după ce a fost dat afară de PSG. Dar acesta ar semna din vară, iar Jean-Louis Gasset, ce a demisionat din postul de selecționer al Coastei de Fildeș în timpul Cupei Africii pe Națiuni 2024, ar putea asigura interimatul până la finele sezonului.

În fotbal ai nevoie de suflet și asta ne lipsește. Trebuie să fim sinceri: nu merităm acest tricou. Nu poți juca cu această mentalitate. Îmi cer scuze față de fani. Am ajuns la fundul sacului. Nu putem merge mai jos!
Gennaro Gattuso, ex-antrenor Marseille

309este numărul de meciuri pe care le-a bifat ca antrenor italianul Gennaro Gattuso într-o carieră de 10 ani: 132 de victorii, 85 de egaluri și 92 de înfrângeri

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Tuchel nu renunță, iar Bayern nu-l dă afară! Anunțul neașteptat făcut de campioana Germaniei
GERMANIA
Tuchel nu renunță, iar Bayern nu-l dă afară! Anunțul neașteptat făcut de campioana Germaniei
Barcelona, în a doua „eră Laporta”: transferuri ratate și probleme financiare » Datorii estimate la 552 de milioane de de euro!
LA LIGA
Barcelona, în a doua „eră Laporta”: transferuri ratate și probleme financiare » Datorii estimate la 552 de milioane de de euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
LostSociety
LostSociety  •  19 Februarie 2024, 15:08

Catastrofă, Șumudică e parfum pe lângă Rino...

losche
losche  •  19 Februarie 2024, 14:01

Extrem de slab acest 'antrenor'. Habar nu am de ce nu incearca echipe din ligi inferioare, a ales numai nume mari din start si e dat afara pe banda rulanta. Efectiv se vede ca nu le are cu antrenoratul dar refuza sa faca munca de jos, cea care il si invata. Toate echipele s au ars cu el, sper sa nu mai fie cautat de forte ale footballului fiindca este f nepregatit. Si Fillipo Inzaghi a avut aceeasi pornire dar cumva si a dat reset si a pornit din liga inferioara italiana.

losche
losche  •  19 Februarie 2024, 13:59

Extre

Vezi toate comentariile (4)
Comentează