INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Marseille are antrenor nou. „Pompierul de serviciu” italian!

Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 14:42 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 15:54

Gennaro Gattuso, 45 de ani, chemat mereu să salveze echipele sale în cariera de antrenor, a venit la Marseille pentru a-l înlocui pe spaniolul Marcelino, care a demisionat pe 17 septembrie.

În urmă cu zece zile, după 0-0 cu Toulouse, „vulcanul" Velodrome a erupt din nou. Ultrașii i-au aliniat pe jucători în fața peluzei, șeful galeriei certându-i la portavoce când meciul de-abia se terminase. Iar seara, aceiași fani îi amenințau pe conducătorii clubului.

Scene șocante de rasism, la Madrid! Ultrașii lui Atletico au insultat și amenințat o fetiță de 8 ani îmbrăcată cu tricoul lui Vinicius: „Maimuță! Negroteică de rahat! Dispăreți, vă vom ucide!
SPANIA
Scene șocante de rasism, la Madrid! Ultrașii lui Atletico au insultat și amenințat o fetiță de 8 ani îmbrăcată cu tricoul lui Vinicius: „Maimuță! Negroteică de rahat! Dispăreți, vă vom ucide!"

Pista Christophe Galtier a căzut. E Gennaro Gattuso!

Speriat, antrenorul spaniol Marcelino și-a dat demisia și nu a mai revenit asupra deciziei, deși era la echipă doar de câteva luni. Președintele Pablo Longoria a vrut și el să renunțe la tot, dar s-a întors, într-un final.

Au fost mai multe nume pe lista posibililor înlocuitori ai lui Marcelino, inclusiv Christophe Galtier, tehnicianul marseillez ultima oară la PSG, în sezonul trecut.

Galtier era în pole-position la un moment dat, totuși, a refuzat oferta lui OM. S-a zvonit că l-ar putea schimba pe Rudi Garcia la Napoli.

Gennaro Gattuso va fi prezentat oficial joi

A fost adus „pompierul de serviciu", cum e numit Gennaro Gattuso. Italianul, 45 de ani, liber după ce a fost concediat de Valencia în ianuarie, a fost aproape de a semna cu Lyon în urmă cu două săptămâni. Însă OL a preferat alt peninsular în locul lui Laurent Blanc, pe Fabio Grosso.

Gattuso a venit miercuri la centrul sportiv La Commanderie, avându-i alături pe toți colaboratorii săi, un asistent, doi preparatori fizici, antrenorul de portari și analistul video.

Rino a discutat cu jucătorii, iar joi va fi prezentat în prima sa conferință de presă la Marseille. Va debuta sâmbătă, într-un meci foarte dificil, cu AS Monaco, în deplasare.

7echipe a antrenat până acum Gennaro Gattuso: Sion, Palermo, OFI Creta, Pisa, Milan, Napoli și Valencia

Gennaro Gattuso vine după 0-4 cu PSG

Gattuso semnează un contract valabil până la sfârșitul actualului sezon. Există opțiunea de a prelungi acordul pentru încă un an, până în 2025. Trebuie să redreseze rapid echipa, locul 8 în Ligue 1 cu nouă puncte (la patru de liderul Brest), spulberată de PSG, 0-4 la Paris! 

309meciuri are tehnicianul italian într-o carieră de 10 ani: 132 de victorii, 85 de egaluri și 92 de înfrângeri

Citește și alte articole:

Președintele La Liga: „Florentino Perez nu pierde niciodată, e destinul lui Mbappe să vină aici”
LA LIGA
Președintele La Liga: „Florentino Perez nu pierde niciodată, e destinul lui Mbappe să vină aici”
A fost campion mondial cu Franța, dar azi nu mai are nicio legătură cu sportul » Cu ce se ocupă în prezent fostul coleg al lui Zinedine Zidane sau Thierry Henry
FRANȚA
A fost campion mondial cu Franța, dar azi nu mai are nicio legătură cu sportul » Cu ce se ocupă în prezent fostul coleg al lui Zinedine Zidane sau Thierry Henry

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează