INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Mărturie șocantă făcută de jucătorul care a stat 26 de zile în comă: „Aș fi preferat să mor dacă trebuia să mă las de fotbal!”

Sergio Rico, îmbrățișat de soție // Foto: Instagram
Sergio Rico, îmbrățișat de soție // Foto: Instagram

Articol de - Publicat luni, 29 ianuarie 2024 14:44 / Actualizat luni, 29 ianuarie 2024 15:16

Sergio Rico (30 de ani), portarul lui PSG, care a fost la un pas de moarte după gravul accident suferit în timpul unui pelerinaj, declară că „fotbalul este viața mea și mă simt foarte norocos că am scăpat. S-a întâmplat un miracol! Îmi venea să sar din pat când doctorii mi-au spus că voi mai putea apăra”.

A fost în comă 26 de zile și a slăbit aproape 20 kg în cele 12 săptămâni cât a stat internat la Hospital Universitario Virgen del Rocío din Sevilla! Dar nu a încetat nicio clipă să spere că va reveni la starea de dinaintea teribilului accident de călărie suferit, acum 9 luni, în timpul pelerinajului Romeria del Rocio. 

Aventurierul de la Manchester City, dezvăluiri șocante: „Am făcut lucruri oribile. Am vrut să fug din Anglia!”
ANGLIA
Aventurierul de la Manchester City, dezvăluiri șocante: „Am făcut lucruri oribile. Am vrut să fug din Anglia!”

Sergio Rico a acordat un alt interviu pentru CANAL+ Foot în care face o declarație cutremurătoare. „Nimeni nu-și dorește moartea, dar eu chiar aș fi preferat să nu mai trăiesc dacă trebuia să mă las de fotbal!", a spus portarul spaniol.

Sergio Rico: „Fac zilnic mici progrese în recuperare"

Goalkeeperul lui PSG recunoaște că a trecut printr-o mare cumpănă și că este un norocos că a scăpat din ghearele morții: „Este aproape un miracol că am ajuns în starea actuală. Iau totul pas cu pas și fac zilnic progrese în recuperare. Îmi venea să sar din pat când doctorii mi-au spus că voi mai putea apăra. Decât să mă las de fotbal, aș fi preferat să mor!".

Sergio Rico: „Pulsul nu trebuie să sară de 130 de bătăi pe minut”

Medicii l-au avertizat însă că există un risc dacă își reia activitatea de fotbalist profesionist: „Una dintre arterele mele era puțin mai groasă sau mai mare decât cea a unei persoane care nu făcea atât de mult sport. Mă simt foarte norocos că sunt în viață, pentru că am fost într-o stare gravă și doctorii s-au luptat să-mi salveze viața. 

Chiar au fost tare surprinși să ajung să mă simt atât de bine. Asta nu înseamnă că nu mi s-au pus anumite limite. Mi s-a recomandat să nu fac activități care să-mi ridice pulsul peste 130 de bătăi pe minut".

Dacă nu era sportiv de top, Sergio Rico ar fost mort!

Sergio Rico a suferit un traumatism cranian după ce a căzut de pe un cal în El Rocío, în Huelva, și a fost internat la spitalul Virgen del Rocío din Sevilla. „Ți-a spus vreun doctor că dacă nu ai fi fost un sportiv de top ai fi fost mort?", a fost chestionat de un reporter CANAL+ Foot. Și răspunsul spaniolului a fost fără echivoc; „Da, mi-au spus-o!". 

24de meciuri are Sergio Rico în poarta lui PSG. Cele mai multe partide le-a bifat pentru FC Sevilla (170), spaniolul evoluând în carieră și la Mallorca (15) și Fulham (32)

La sfârșitul lunii iulie 2023, el a trebuit să fie operat și din cauza unui anevrism, o inflamare anormală a pereților unui vas sanguin, ce putea să ducă la o ruptură. A rezistat și acestei încercări și are mari șanse să revină pe teren. Dacă lovitura primită în cap de la calul speriat ar fi fost cu doar jumătate de centimetru mai profundă, nu se mai putea face nimic pentru Sergio Rico.

Aștept ca doctorul să-mi dea mai multă libertate pentru că mă simt bine. Îmi doresc să revin la rutina mea, să mă simt din nou fotbalist! Dorm ca un bebeluș, așa cum o făceam în spital.
- Sergio Rico, în ajunul Crăciunului 2023

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Prețurile biletelor au explodat la ultimul meci al lui Klopp » O mașină pentru un loc pe Anfield! + Cine l-a convins pe antrenor să nu-și dea demisia în sezonul trecut!
ANGLIA
Prețurile biletelor au explodat la ultimul meci al lui Klopp » O mașină pentru un loc pe Anfield! + Cine l-a convins pe antrenor să nu-și dea demisia în sezonul trecut!
Accidentat din octombrie, Neymar i-a șocat pe fani cu ultima apariție: „Se pregătește de retragere”
BRAZILIA
Accidentat din octombrie, Neymar i-a șocat pe fani cu ultima apariție: „Se pregătește de retragere”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close