INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Măsuri de urgență propuse în Serie A: itallienii se gandesc la play-off! 3 variante luate în calcul pentru a încheia sezonul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 martie 2020 08:36

Conducerea fotbalului italian s-a întâlnit marți, 10 martie, împreună cu reprezentanții cluburilor, pentru a discuta despre cum vor duce la bun sfârșit sezonul actual din Serie A, întrerupt până în aprilie din cauza epidemiei de coronavirus.

  • Italia este în carantină generală, din cauza epidemiei de coronavirus
  • 168 de persoane au murit în Italia în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului, au anunțat marți autoritățile italiene. Bilanțul total al deceselor urcă astfel la 631. Numărul total al infecțiilor a ajuns astfel la 10.149 (Libertatea oferă mai multe detalii)

Cum autoritățile din Peninsulă au decis ca niciun eveniment sportiv să nu se mai dispute cel puțin până pe 3 aprilie din cauza amenințării epidemiei de coronavirus, este limpede că Serie A nu va putea fi finalizată până la finalul lunii mai, așa cum era programat inițial.

Totuși, FIFA presează ca ultima etapă din Italia să se dispute cel târziu până pe 31 mai, o dată oricum apropiată de începerea Campionatului European. Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene, a dezvăluit cele 3 planuri pe care le-a luat în considerare pentru a grăbi finalul sezonului:

1. Titlul nu se acordă

Actualul sezon este abandonat, iar trofeul nu merge la nimeni! Federația ar urma să predea la UEFA doar lista cu echipele calificate în cupele europene: Juventus, Lazio, Inter și Atalanta ar merge în UCL, AS Roma, Napoli ar merge în Europa League. Problema ar fi la locul 7, ultimul care duce în Europa, Milan având un punct în plus față de Verona și Parma, însă ambele rivale au un meci mai puțin disputat. N-ar retrograda/promova nimeni.

2. Juventus campioană

În al doilea scenariu propus, clasamentul din acest moment ar fi validat, iar Juventus ar fi campioană! Lecce, SPAL și Brescia ar retrograda.

3. Play-off și play-out

Ultima variantă este disputarea a două baraje pentru stabilirea campioanei și a retrogradatelor. În play-off ar intra primele 4 clasate, Juventus, Lazio, Inter și Atalanta, care s-ar înfrunta pentru titlu, în timp ce în play-out ar merge Geno, Lecce, SPAL și Brescia. Doar locul 1 s-ar salva de la retrogradare.

CLASAMENTUL DIN SERIE A 

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS // 3 vedete ale lui Napoli, la coadă pentru aprovizionare » Italienii așteaptă în fața supermarketurilor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
189254898748309
Claude SH  •  11 Martie 2020, 12:13

Varianta 2 e de bun simt

thereem
thereem  •  11 Martie 2020, 11:32
Postat de dora pe 11 Martie 2020, 10:37

Si care ar fi problema daca ati duce sezonul pana la 15 iunie cu etape miercuri/ joi, sambata / duminica fara jucatorii convocati la nationale ?

Ar lua Lazio titlul...si in niciun caz nu se doreste asa ceva :)

dora
dora  •  11 Martie 2020, 10:37

Si care ar fi problema daca ati duce sezonul pana la 15 iunie cu etape miercuri/ joi, sambata / duminica fara jucatorii convocati la nationale ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează