INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Măsurile drastice în Bundesliga » Asistenți cu mască, despărțiți de plexiglas, și observatori la televizor!

Felix Brych arbitrând în Bundesliga
Felix Brych arbitrând în Bundesliga

Articol de - Publicat sambata, 11 aprilie 2020 17:04

În plină pandemie de coronavirus, în Germania se iau măsuri drastice în vederea reluării campionatului, inclusiv în cazul arbitrilor și a observatorilor. Vizate sunt limitarea deplasărilor și o distanțare cât mai eficientă.

Bundesliga și-a propus să plece din nou la drum pe 1 sau cel mai târziu pe 8 mai. Cu tribune goale și măsuri draconice. Iar arbitrii și observatorii nu sunt scutiți.

Astfel, pentru a limita cât mai mult deplasările, "centralilor" și asistenților li s-a ridicat interdicția de a conduce partide ale unor echipe din orașul sau din regiunea unde locuiesc. Altfel spus, Felix Brych, care e din Munchen, poate fluiera un meci al lui Bayern pe "Allianz Arena". Cu o zi înainte va fi testat, iar drumul la stadion îl va face obligatoriu cu mașina!

De asemenea, Federația a decis că, dat fiind pericolul încă mare de infectare, arbitrii pot refuza să fie delegați dacă le este teamă pentru sănătatea lor. Totodată, observatorii vor urmări meciurile de acasă, din fața televizorului. 

Măsuri și mai dure s-au luat în cazul asistenților-video din centrul de la Koln. Ei vor purta măști pe figură și vor fi despărțiți de bariere de plexiglas, pentru a fi cât mai bine protejați.

60.000 până la 80.000 de eurocâștigă un arbitru din Bundesliga înr-un sezon competițional

239de persoane vor fi la meci pe stadion, de două ori și jumătate mai puțin decât în mod normal la un meci cu porțile închise (600)

Roberto Carlos, la 47 de ani: „Am avut un antrenor care m-a distrus. Habar n-avea de fotbal”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează