INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2006

Materazzi, cel care l-a provocat pe Zidane, declarație șocantă: „Ar fi trebuit să pupe pământul pe care călcam”

Articol de - Publicat luni, 20 aprilie 2020 15:20

Finala Mondialului din 2006 a fost decisă după eliminarea lui Zinedine Zidane, care l-a lovit cu capul în piept pe Marco Materazzi, italianul recunoscând că „i-am spus lucruri urâte”.

Pe 9 iulie 2006, finala Mondialului a fost scrisă în prelungiri, în minutul 110. Când Marco Materazzi l-a insultat pe Zinedine Zidane, care a reacționat violent, lovindu-l cu capul în piept. Fără cel mai bun jucător, eliminat, Franța a fost învinsă la penaltyuri de squadra azzurra, 3-5. Fostul stoper al lui Inter a vorbit iar despre acel moment, dar și despre cum a fost tratat ulterior incidentul. 

Materazzi e supărat pe italieni

„Zidane a fost apărat de francezi, dar compatrioții mei m-au călcat în picioare. Pentru mine, ei nu sunt italieni adevărați”, a comentat Materazzi pe rețelele de socializare. 

„Am apărat întotdeauna culorile Italiei. Criticile lor m-au rănit cel mai mult după acel Mondial. Acești oameni ar fi trebuit să pupe pământul pe care călcam. Eu marcasem golul egalării”.

 Cum l-a provocat pe Zidane? 

„I-am spus lucruri urâte, dar nu puteau provoca o asemenea reacție. Pe orice stadion din Roma, Napoli, Milano sau Paris auzi cuvinte mult mai murdare. Mă refeream la sora lui, nu la mamă, cum am citit în unele ziare. Mama mea a murit când aveam 15 ani, nu aș fi putut coborî atât de jos încât să-i insult mama". 

VIDEO / La 14 ani de la acel gest uluitor al lui Zinedine Zidane, Willy Sagnol, a rememorat momentele de după finală

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Antrenorul român prins de coronavirus în Taiwan: „Când mă văd pe stradă, oamenii își trag masca pe față! Nu-i condamn”

Prizonier la Rangers?! Scoțienii vor să facă profit cu Ianis Hagi, care așteaptă oferta lui Lazio

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
233786397008461
Florea Paun  •  20 Aprilie 2020, 21:53
Postat de cip1978 pe 20 Aprilie 2020, 16:39

De ce ar fi trebuit unii sa aplaude un derbedeu? Castiga pentru ca esti mai bun, nu pentru ca-i injuri familia adversarului. Arbitrul ar fi trebuit atunci sa-i elimine pe amandoi, si pe Zidane, si pe Materazzi. Pe primul, pentru ca nu si-a stapanit nervii, pe al doilea, pentru ca a fost un huligan.

Intreaba pe Maradona cum e cu golaniile.E zeu in Argentina si in Napoli.Cel mai mare.Din toate timpurile.Dar cel mai cel e golul cu mina.Ca un golan.Dar a luat Mondialul cu acea golanie.Aia e.Principiile morale sant valabile de obicei cand nu ne privesc.Iar fotbalul e plin ochi de golani .

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  20 Aprilie 2020, 21:02

Om simtit nu ii zice de mama, doar asa civilizat si delicat de sora

110050670309137
Ion Ion  •  20 Aprilie 2020, 17:37

Italian *** - pleonasm

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează