INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Unul dintre cei mai controversați arbitri s-a retras! A plâns și a fost aplaudat

Mateu Lahoz de 46 de ani a condus, duminică, partida Mallorca - Rayo Vallecano, foto: Imago
Mateu Lahoz de 46 de ani a condus, duminică, partida Mallorca - Rayo Vallecano, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 17:22 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 17:57

Centralul spaniol Mateu Lahoz de 46 de ani a condus, duminică, partida Mallorca - Rayo Vallecano, ultima dintre cele 288 pe care le-a oficiat. A fost un meci în care nu a acordat niciun cartonaș galben!

Retragere emoționantă și pentru unul dintre cei mai emblematici și, totodată, cei mai controversați arbitri spanioli. Unic prin stilul exigent și autoritar, Antonio Mateu Lahoz s-a aflat duminică seară pentru ultima oară la centru la un meci profesionist intern. Arbitrul de 46 de ani a condus Mallorca - Rayo Vallecano 3-0, din ultima etapă a sezonului din La Liga.

Denis Alibec, lovitură de proporții! A câștigat 1,2 milioane de euro la FIFA
PROCES
Denis Alibec, lovitură de proporții! A câștigat 1,2 milioane de euro la FIFA

O explozie de emoție pentru Mateu Lahoz

La finalul întâlniri, în care în mod cu totul neobișnuit nu a scos niciodată cartonașul galben din buzunar, Lahoz a fost aplaudat în picioare de un întreg stadion, iar centralului i-au dat lacrimile de emoție și și-a ascuns fața între mâini. 

A fost jocul de retragere dintr-o lungă serie de 288, pe care le-a fluierat în carieră în La Liga. Mama lui Lahoz și copiii acestuia au fost prezenți în tribună la meci și au rezonat la momentul special creat de spectatori. Și fotbaliștii celor două echipe au reacționat afectuos față de arbitru pe parcursul partidei, știind că în sezonul viitor nu-l vor mai întâlni.

Retragerea din activitatea internațională va fi marcată în cursul acestei luni de un alt meci la care UEFA îl va delega, fie în preliminariile CE 2024, fie în Final 4 din Nations League. A fost dorința expresă a forului continental de a-i mai oferi un ultim meci centralului spaniol. 

Lahoz a debutat în LaLiga în septembrie 2008 și a fost arbitru cu ecuson FIFA între 2011 și 2023. În total, acesta a oficiat la centru în 522 de meciuri, acordând 2.408 cartonașe galbene, 126 de cartonașe roșii și 128 de penaltyuri. În acest sezon a bifat 31 de jocuri, dintre care 3 în Liga Campionilor.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Urs Meier, „prietenul” românilor, îl atacă dur pe Mourinho: „E un piroman, declanșează incendii în fotbal. Ar trebui suspendat cel puțin un an!”

Liverpool îl aduce pe campionul mondial Mac Allister. Prețul: 70 de milioane de euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
t0268889
t0268889  •  05 Iunie 2023, 21:03

Si pentru Del Cerro Grande a fost ultimul meci etapa asta

mchereja
mchereja  •  05 Iunie 2023, 20:14

Cum să aibă ăsta doar 46 de ani, că zici că are vreo 60 :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează