INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2026

Meci oficial amânat dintr-un motiv neobișnuit. De ce nu vor fi primiți japonezii în Coreea de Nord!

Japonia a învins joi Coreea de Nord cu 2-1 la Tokyo / Foto: Imago
Japonia a învins joi Coreea de Nord cu 2-1 la Tokyo / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2024 14:39 / Actualizat vineri, 22 martie 2024 14:52

Confederația asiatică a decis amânarea partidei programate marți, la Pyongyang, Coreea de Nord - Japonia, din cauza sindromului de șoc toxic streptococic (STSS). Noua infecție bacteriană s-a răspândit periculos la sfârșitul anului trecut în Japonia (941 de cazuri), iar în primele două luni din 2024 s-au înregistrat alte 378.

O partidă din preliminariile CM 2026 nu se va mai disputa pe 26 martie, la Pyongyang. Motivul amânării este unul mai puțin obișnuit, legat de situația medicală din Japonia, astfel că niponii au fost anunțați că nu sunt bine primiți pentru duelul cu Coreea de Nord. Concret, gazdele au aflat despre apariția și propagarea într-un ritm destul de rapid a unei infecții de natură bacteriană.

Cine este „bestia” care-i întrece pe Haaland, Kane și Mbappe? Câte goluri a influențat în acest sezon!
PORTUGALIA
Cine este „bestia” care-i întrece pe Haaland, Kane și Mbappe? Câte goluri a influențat în acest sezon!

Sindromul de șoc toxic streptococic (STSS) a condus anul trecut la 941 de îmbolnăviri, conform raportului publicat de autoritățile medicale de la Tokyo (NIID), iar nord-coreenii se tem că boala s-ar putea răspândi la fel de repede la ei în țară. Și au reclamat situația la Confederația asiatică (AFC), care a luat hotărârea în privința acelei partide.

Amânare din „circumstanțe neprevăzute"

2024 nu a adus o îmbunătățire a situației în Japonia, ba din contră! Numai în primele două luni au fost înregistrate 378 de cazuri și NIID nu face previziuni deloc optimiste. „Meciul dintre Republica Democrată Coreeană și Japonia, programat pentru 26 martie, nu va avea loc așa cum era prevăzut, din pricina unor circumstanțe neprevăzute", se arată în nota emisă de AFC.

Agenția de presă Kyodo relatează că la baza acestei decizii a stat dorința Coreei de Nord, care nu are intenția de a găzdui Japonia, tocmai din cauza acestui virus. Oficialitățile din Pyongyang au avertizat imediat echipa națională și federația japoneză despre problema gravă apărută, fără a preciza și motivul. Descoperit însă după câteva zile.

Au vrut să joace meciul retur tot la Tokyo!

Dar interesant e detaliul dezvăluit de președintele federației nipone de fotbal, după partida jucată ieri la Tokyo. „Ne-au întrebat în timpul pauzei dacă putem organiza (meciul) în Japonia", a declarat joi Kozo Tasima. „Le-am răspuns că această cerere a fost atât de bruscă încât nu am putut spune imediat da", a continuat el după meciul câștigat de niponi cu 1-0 (gol Tanaka 2'). "Le-am explicat că ne va lua cel puțin două sau trei zile pentru a răspunde și le-am subliniat că este complicat".

Acum mai bine de 12 ani niponii au pierdut

În februarie, prima manșă a meciului feminin de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris dintre cele două țări, programată la Pyongyang, a fost mutată în Arabia Saudită, fiind considerată pe teren neutru. Japonezii nu au mai jucat în Coreea de Nord un meci din 15 noiembrie 2011, când au pierdut cu 0-1, tot în preliminariile asiatice pentru CM! S-au mai înfruntat însă în Cupa Asieid de Est, în august 2015, 2-1 pentru nord-coreeni, numai că gazdă a fost orașul chinez Wuhan.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ce decizie a luat Deian Sorescu după plecarea lui Marius Șumudică. „A ajuns foarte popular la Gaziantep”
TURCIA
Ce decizie a luat Deian Sorescu după plecarea lui Marius Șumudică. „A ajuns foarte popular la Gaziantep”
Robinho a fost arestat! Fostul star brazilian își va petrece următorii 9 ani într-un infern. Cu deținuți decapitați, traficanți de droguri și criminali de război!
BRAZILIA
Robinho a fost arestat! Fostul star brazilian își va petrece următorii 9 ani într-un infern. Cu deținuți decapitați, traficanți de droguri și criminali de război!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează