INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Revoluție în LaLiga » Meciurile de fotbal vor putea fi oprite de poliție dacă apare un episod rasist

După meciul cu Valencia, toți jucătorii lui Real Madrid au apărut pe teren cu tricoului lui Vinicius Jr. pentru a-i arăta susținerea // Foto: Imago
După meciul cu Valencia, toți jucătorii lui Real Madrid au apărut pe teren cu tricoului lui Vinicius Jr. pentru a-i arăta susținerea // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2023 17:41 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 20:01

Spaniolii iau măsuri drastice pentru a nu se repeta cazul Vinicius Jr, insultat grav la meciul cu Valencia din sezonul trecut. Arbitrii vor fi degrevați de sarcina de a întrerupe sau suspenda jocul, comisarul care coordonează securitatea pe stadion având obligația să intervină.

Măsuri drastice s-au adoptat în Spania în scopul combaterii fenomenului rasist, care proliferează în fotbal. Pentru a nu se mai întâmpla un nou Vinicius Jr, abuzat de fanii Valenciei, și nu numai, în sezonul trecut. Din stagiunea următoare se schimbă protocolul la jocurile din campionatul spaniol. 

Granzii din Spania se luptă pentru semnătura unui nou talent turc » Barcelona vrea să-i pună o clauză de un miliard
SPANIA
Granzii din Spania se luptă pentru semnătura unui nou talent turc » Barcelona vrea să-i pună o clauză de un miliard

Ministerul de Interne a anunțat că arbitrul se va subordona șefului dispozitivului de securitate de la stadion în cazul apariției unor incidente rasiste, dar și care discriminează xenofob, sexist sau politic. Potrivit El Pais, comisarul desemnat la meci va avea puteri sporite și va putea să intervină peste arbitru, să întrerupă sau să chiar suspende partidele în situații execepționale, colaborând cu brigada de arbitri de la acea întâlnire.

Vinicius jr, victima rasismului

Vinicius jr, atacantul lui Real, a fost insultat grav pe 21 mai și arbitrul a oprit temporat confruntarea cu Valencia de pe Mestalla. Și n-a fost singurul episod în care brazilianul a ajuns ținta strigătelor de maimuță ori huiduielilor, dar atunci n-a mai rezistat și a amenințat că iese de pe teren! 

Vincius s-a certat cu arbitrul Ricardo de Burgos de la pauză, spunându-i că a auzit în repetate rânduri strigându-i-se „mono", maimuță, dar scandările rasiste au continuat contra lui și în repriza a doua, când abia atunci s-au luat măsuri conform protocolului!

Pun un coordonator de siguranță

Coordonatorul de siguranță va superviza meciul și conform noilor reguli, transmise și Poliției, Garda Civilă și diferitelor Delegații ale Guvernului, va avea puteri depline în ceea ce privește incidentele cu caracter rasial sau discriminator de orice natură.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Marcelo Brozovic a plecat de la Inter și a fost prezentat oficial la Al-Nassr, unde va juca alături de Cristiano Ronaldo

Alt scandal cu Neymar » Brazilianul a sărit la bătaie într-un club de noapte!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  03 Iulie 2023, 22:34

Primul care ar trebui oprit este Vinicioiu pentru exces de victimizare si de simulari.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează