INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM FOTBAL FEMININ

Megan Rapinoe, cea mai valoroasă jucătoare de la Mondial, e categorică: „Nu poți câștiga o mare competiție fără homosexuali în echipă. E dovedit științific”

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2019 12:21

Megan Rapinoe, campioana lumii a doua oară consecutiv cu SUA și MVP-ul turneului final, a fost una dintre cele 38 de jucătoare gay de la Mondial, cinci fiind americance.

Megan Rapinoe și-a sărbătorit cei 34 de ani în mijlocul naționalei americane, cucerind încă un trofeu. A devenit a doua oară la rând campioana lumii, după ce a cucerit și titlul olimpic în 2012. A fost golgeterul CM (6 reușite, la egalitate cu colega sa Alex Morgan și cu englezoaica White) și MVP la turneul final organizat de Franța.

Prietena ei e baschetbalistă

Atacantul lui Reign FC nu ezită să vorbească atunci când nu-i place ceva sau când vrea să promoveze o cauză. Îl atacă mereu cu tacklinguri agresive pe Donald Trump, anunțând că nu se va duce la Casa Albă pentru întâlnirea cu președintele, și nu se sfiește să ridice vocea pentru LGBT: „Nu poți câștiga o mare competiție fără homosexuali în echipă. Nu s-a întâmplat niciodată. E dovedit științific”.

Rapinoe, prietena baschetbalistei Sue Bird, este una dintre cele 38 de jucătoare de la Mondial care au declarat că sunt gay. „Sunt motivată de oamenii care se bat pentru aceleași lucruri ca mine”, spune ea. 

„Sportul e ultimul bastion al homofobiei”

L'Équipe a readus în atenție interviul dat de fotbalistă revistei Out în 2012. „În sportul feminin, dacă ești lesbiană, sunt șanse mari să se afle repede în echipă. E un mediu spiritual foarte deschis. La bărbați, nu se întâmplă la fel. E trist", afirma Rapinoe la acea vreme. Un an mai târziu, după ce se transfera la Olympique Lyon, susținea că "sportul este unul dintre ultimele bastioane ale homofobiei”. 

În actualul lot SUA, cinci sunt gay: Rapinoe, Adriana Franch, Tierna Davidson, Ali Krieger și Ashlyn Harris. Ultimele două, împreună de zece ani, se vor căsători în curând.

6,9%la sută dintre jucătoarele de la CM 2019 au dezvăluit că sunt gay (38 din 552); la precedentul Mondial, procentul era de 2,7% (15 din 552)

„Aceasta a fost cel mai bun Mondial feminin din istorie”

La sfârșitul competiției, Gianni Infantino, președintele FIFA, a declarat încântat: „Ceva s-a întâmplat la acest turneu final. A fost cel mai bun Mondial din istorie. Emoționant, fenomenal”. CM 2019 a fost transmis de 67 de posturi de televiziune din lumea întreagă (față de 37 la CM 2015) și a depășit milionul de spectatori: 1.131.312 au asistat în total la cele 52 de meciuri.

Cifrele CM 2019

- 24 de echipe 
- 52 de meciuri 
- 146 de goluri marcate 
- 2,81 goluri pe meci 
- 1.131.312 spectatori în total

Propunerile FIFA pentru fotbalul feminin

- 32 de echipe la viitorul Mondial (2023); în prezent sunt 24; 
- Premii dublate la următorul turneu final: de la 30 la 60 de milioane $; 
- Investiții dublate: de la 500 de milioane la un miliard de dolari; 
- Lansarea unui Mondial al Cluburilor, ca la masculin; 
- Liga Mondială feminină, de tipul Ligii Națiunilor.

Vezi și: VIDEO Americancele s-au dezlănțuit la vestiare! Au sărbătorit titlul mondial cu șampanie, bere, muzică și dansuri provocatoare! 
 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
enigmaticul
enigmaticul  •  08 Iulie 2019, 22:08

Auzi la ea ”nu poți câștiga o mare competiție fără homosexuali în echipă”, femeie ești dusă. Uitați-vă ce față are, nu pare nici barbat dar nici femeie. Cam ăsta este viitorul omenirii. Oameni care nu se regăsesc, nu stiu cine sunt și ce vor.

sange_alb.rosu
sange_alb.rosu  •  08 Iulie 2019, 20:32

Cum *** s-a demonstrat științific??? O demonstrație științifică presupune cercetări, studii, ani de muncă și mulți academicieni. Dacă ar fi existat un astfel de studiu, ar fi revoluționat lumea cuntotul, nu doar in sport. Femeia asta e doar o lesbiană frustrată fără motiv. Probabil și un pic heterofobă. În toate țările occidentale comunitatea gay e discriminată pozitiv. Ai mai multe oportunități de reușită în carieră dacă ești gay declarat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

grandetorito
grandetorito  •  08 Iulie 2019, 19:19

Are dreptate! D'aia l-a transferat Juve pe ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează