INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

Megan Rapinoe, atac virulent după decizia contestată a Curții Supreme a Statelor Unite: „E o hotărâre total greșită”

Megan Rapinoe, Foto: Imago Images
Megan Rapinoe, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 25 iunie 2022 15:27 / Actualizat sambata, 25 iunie 2022 15:28

Megan Rapinoe (36 de ani), starul echipei americane de fotbal,  și-a exprimat tristețea pentru anularea dreptului la avort: „O femeie trebuie să poată alege singură să facă ceea ce vrea cu corpul ei”.

Megan Rapinoe ia din nou poziție după ultimele evenimente din Statele Unite, unde Curtea Supremă de Justiție a decis anularea dreptului la avort

„E greu de exprimat cât de tristă este această zi pentru mine, pentru colegii mei și pentru toți oamenii pe care îi va afecta acest lucru. E o hotărâre total greșită. Dreptul la libertate, căutarea fericirii și acea libertate sunt atacate. Există o infinitate de motive pentru care o femeie alege să facă ceea ce vrea cu corpul ei și niciunul dintre aceste motive nu este treaba altcuiva”, a comentat vedeta americană.

BAC-ul nu joacă fotbal: paradox sau regulă? Cum arată duelul dintre Tavi Popescu și elevul rapidist de 10 din Liga 1
BAC
BAC-ul nu joacă fotbal: paradox sau regulă? Cum arată duelul dintre Tavi Popescu și elevul rapidist de 10 din Liga 1

Lindsey Horan: „Pas înapoi pentru țară”

Poziția ei este susținută și de alte fotbaliste ale naționalei. „Sunt încă puțin șocată și încerc să procesez totul. Este un pas înapoi pentru țara noastră!”, a mărturisit Lindsey Horan. 

Liga de Fotbal a Femeilor din America de Nord a denunțat faptul că această încetare a dreptului la avort „privează indivizii din această țară de libertatea deplină și de egalitatea ce este piatra de temelie a unei societăți drepte”.

Citește și:

Istvan Kovacs arbitrează în Africa » Ce sumă va primi brigada româno-maghiară

Fostul coechipier al lui Marcelo și Dani Alves a dezvăluit că e bisexual: „Am avut întâlniri cu bărbaţi şi cu femei. Sunt normal, am sentimente”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
johny2003
johny2003  •  25 Iunie 2022, 23:06

***- nu-i chiar asa- numa ca bebelusul are corpul lui si tu nu poti sa faci ce vrei cu corpul lui ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează