INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

Megan Rapinoe îi taxează pe Messi și Cristiano Ronaldo: „Să facă mai multe contra rasismului! Nu vreau numai tricouri Black Lives Matter”

Megan Rapinoe
Megan Rapinoe

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 octombrie 2020 07:53 / Actualizat sambata, 31 octombrie 2020 09:08

Megan Rapinoe (35 de ani), cea mai valoroasă fotbalistă a planetei, lider incontestabil al naționalei Statelor Unite și o voce puternică în lupta contra rasismului și inegalităților sociale, e convinsă că Leo Messi și Cristiano Ronaldo ar fi putut face mai multe în lupta pentru combaterea rasismului.

Lumea sportului duce o bătălie acerbă, de uzură, cu rasismul, însă Megan Rapinoe e de părere că Messi și Ronaldo, doi dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, nu se implică suficient în această temă delicată. 

Rapinoe a acordat un interviu extins pentru L'Equipe, în care a vorbit pe larg despre această problemă. Dacă Messi și Ronaldo au dezamăgit-o, ea îl vede pe Kyllian Mbappe, starul lui PSG, drept un veritabil bastion al luptei pentru combaterea rasismului din sport:

Megan Rapinoe: „Messi și Ronaldo puteau face multe lucruri dacă își foloseau nivelul popularității”

„Messi și Cristiano Ronaldo aveau posibilitatea să facă foarte multe lucruri dacă își foloseau nivelul enorm al popularității lor în bătălia împotriva rasismului. Nu mă refer doar la purtarea tricourilor Black Lives Matter, ci mult mai în profunzime.

Sper că Mbappe va înțelege în curând impactul pe care îl poate avea. Și cum această influență poate fi formidabilă pentru el. A venit pe lume cu un dar extraordinar care îi permite să ducă o viață confortabilă. S-ar putea să vă întrebați cum puteți inspira tinerii și sper să înțelegeți că puteți schimba lumea. Dacă vrei să fii un rege, fii cel mai bun rege care poți fi”, a mărturisit Megan Rapinoe, într-un interviu sincer acordat jurnaliștilor de la L'Equipe. 

52 de goluriîn 168 de selecții la naționala SUA are Megan Rapinoe. Este campioană olimpică și dublă campioană mondială

VIDEO Episodul oribil trăit de Teo Meluță când avea 11 ani, povestit de fotbalistă la GSP Live

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Șocant! Cum a vrut să-l șantajeze fostul impresar pe Robert Lewandowski

A murit Nobby Stiles, campion mondial în 1966. El a fost "paznicul" care l-a anihilat pe marele Eusebio

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
catalynn
catalynn  •  31 Octombrie 2020, 13:01

Poate ca oamenii nu au vrut sa fie ipocriți, pur și simplu li se rupe de retorica găunoasă a neo marxiștilor și au procedat in consecință ...

10216741700672837
Kevin Mann  •  31 Octombrie 2020, 12:55

Mai zice și bolunda asta una-alta, că n-are alt lucru mai bun de făcut. Marți seara sigur se îmbată de amărăciune că Trump iese iar președinte. —— Altfel spus, tot ce a zis ea nu e decât un simplu fîSssss....

706409849468094
Radu Vernescu  •  31 Octombrie 2020, 11:11

Este evident ca toate outlet-urile de presa au o unica sursa deci e propaganda.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează