INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Gaizka Mendieta, legenda Valenciei, numește 3 tineri fotbaliști din La Liga despre care crede că vor impresiona în acest sezon

Articol de - Publicat sambata, 17 septembrie 2022 16:56 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2022 17:54

Gaizka Mendieta, 48 de ani, a vorbit despre acest sezon de La Liga într-o conferință cu jurnaliști din afara Spaniei. GSP a fost prezentă și i-a adresat două întrebări fostului mare fotbalist al Valenciei și al naționalei Spaniei.

La inițiativa Gazetei, fostul mijlocaș a numit trei tineri fotbaliști despre care crede că vor impresiona în această ediție de campionat.

„Sunt multe tinere talente în prima ligă spaniolă, nu voi vorbi despre cei de la Real Madrid și Barcelona. Cred că Aimar Oroz (20 de ani), de la Osasuna, a început foarte bine. E un jucător excelent care sunt convins că le va aduce multă bucurie fanilor echipei. Apoi, Jon Karrikaburu (19 ani), de la Real Sociedad, e un fotbalist excelent. Și aș mai vrea să-l menționez pe Nico Williams (20 de ani), de la Athletic Bilbao. El nu mai e un necunoscut, dar îl menționez pentru că acest sezon va fi foarte important pentru el. În ediția trecută și-a făcut loc în echipă, acum cred că va marca și va fi foarte important pentru club, alături de fratele lui (n.r. - Iñaki Williams)”

Shakira are probleme serioase și riscă închisoarea! Ce dovezi au autoritățile spaniole: „Este cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o vreodată!” + Cum se apără cântăreața columbiană
ACUZAȚII
Shakira are probleme serioase și riscă închisoarea! Ce dovezi au autoritățile spaniole: „Este cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o vreodată!” + Cum se apără cântăreața columbiană

Întrebat de GSP ce crede ca oferă La Liga în plus față de celelalte campionate puternice din Europa, Mendieta a spus: „Am comentat la TV meciuri din cele mai importante campionate și cred că La Liga are multe de oferit la nivel tactic și tehnic. După părerea mea, și încerc să fiu obiectiv, chiar dacă poate nu pare așa, campionatul spaniol nu are rival. La nivel individual, la nivel colectiv, spectacolul pe care-l produce, nivelul antrenorilor e top. Sunt mulți fotbaliști talentați, mereu apar alte tinere speranțe. Cred că nicio altă competiție nu oferă atâta varietate”.

Mendieta, despre jucătorii care crede că-i seamănă ca stil de joc:

„Nu-mi place, în general, să compar jucătorii pentru că sunt de părere că suntem diferiți în multe aspecte. Văd similarități cu unii dintre ei, de exemplu, văd similarități cu Pedri și Gavi. E greu să numesc unul singur, nu vreau să par arogant. Sunt mijlocași așa cum eram eu, ajută apărarea, dar și atacul și marchează și goluri. Sincer, mi-ar plăcea să fie mai mult ca pe vremea mea, mijlocașii să se concentreze mai mult pe atac.

Mendieta, despre favoritele la titlu în La Liga:

Sunt încântat de ce am văzut în primele etape. Principalele favorite la titlu joacă foarte bine, mă refer la Real Madrid și Barcelona. Sevilla și Villarreal ar putea și ele să spere la campionat. Atletico Madrid pare că are dificultăți în a-și găsi stilul, dar sunt sigur că Cholo se va descurca, în cele din urmă, să facă echipa să joace bine.

Mendieta, despre Valencia cu Gattuso pe bancă:

Sunt foarte entuziasmat de venirea lui Gattuso, pentru că știu cum a lucrat la fosta lui echipă. Propune un fotbal ofensiv, electric. Fanii Valenciei vor savura acest stil de joc. Defensiv, echipa a stat mereu bine, acum, misiunea lui Gattuso e să eficientizeze atacul. Stilul e important, se vede ce vrea antrenorul de la echipa asta.

Mendieta, despre Adrian Ilie, Hagi și Gică Popescu:

Când a semnat Adrian Ilie cu Valencia nu știam prea multe despre el, dar am fost extrem de impresionat când l-am văzut jucând. Îmi amintesc de meciul lui cu Tenerife parcă, a jucat senzațional! Era rapid, avea o tehnică foarte bună, controla mingea bine cu ambele picioare, marca goluri. Când era la minge nu avea trac. Era un fotbalist incredibil. 
N-am mai vorbit de vreun an, de când a fost în Valencia și am băut o cafea, dar încercăm să ținem legătura.
Apropo de fotbaliștii români, Hagi a fost minunat, Popescu foarte bun, fotbaliști de mare calitate.

Citește și alte articole:

TOP 10 cel mai bine plătiți jucători de fotbal din lume în noul sezon » PRĂPASTIE între locurile 4 și 5 + Un singur nume nu evoluează în Europa!
BANI
TOP 10 cel mai bine plătiți jucători de fotbal din lume în noul sezon » PRĂPASTIE între locurile 4 și 5 + Un singur nume nu evoluează în Europa!
Barcelona impune clauza anti-accidentare în contractele fotbaliștilor
BARCELONA
Barcelona impune clauza anti-accidentare în contractele fotbaliștilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează