INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Mesaj tranşant al lui Luis Enrique pentru unul dintre liderii Barcelonei: "Rămîi? Perfect! Dar dacă nu joci, să n-avem discuţii!"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 23 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 23 august 2014 18:40

Luis Enrique are o misiune grea la Barcelona, după sezonul trecut, dezamăgitor, bifat de catalani. Şi ca să fie clar că e decis să facă legea la club, tehnicianul nu menajează pe nimeni.

În ultimele două luni, de cînd Luis Enrique a fost numit antrenor la Barcelona, căpitanul Xavi Hernandez a fost mai aproape de o despărţire de clubul la care a jucat de la 11 ani decît de continuarea poveştii în tricoul blau-grana.

În urmă cu o lună, mijlocaşul de 34 de ani şi-a anunţat apropiaţii că va pleca în această vară de la club, urmînd să înceapă o nouă aventură. Prima opţiune a fost Qatar, însă oferta venită din SUA, de la New York City, părea mai tentantă. A început să aibă îndoieli cu cîteva zile înainte de revenirea din vacanţă. Discuţiile purtate cu antrenorul Luis Enrique şi cu preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, l-au întors, practic, din drum pe mijlocaş. Iar ieri, presa catalană a anunţat că Xavi a decis să rămînă la Barcelona.

El Pais dezvăluie mesajele transmise de conducerea Barcelonei şi de către Luis Enrique lui Xavi: "Dacă decizi să pleci, pleci pentru că aşa vrei, noi nu te vom da niciodată afară!", i-au spus cei din conducere. 

Antrenorul Luis Enrique şi-a dorit foarte mult ca jucătorul să rămînă sub comanda sa, dar a avut grijă să-i transmită foarte clar că nu are asigurat postul de titular: "Dacă decizi să rămîi, pentru mine e perfect. Dar dacă nu te bag în echipă, nu vreau să existe discuţii".

Motivul pentru care Luis Enrique şi-a dorit foarte mult ca Xavi să continue la Barcelona, în afara calităţii de necontestat a mijlocaşului de 34 de ani, este că în acest fel creşte concurenţa. Cei care vor să joace la mijlocul terenului ştiu cu cine luptă pentru titularizare şi ştiu că nu le va fi deloc uşor. 

Xavi Hernandez mai are contract cu Barça pînă pe 30 iunie 2016.

16 sezoane jucate pentru Barcelona, 723 de meciuri adunate

Xavi cîştigă aproximativ 9 milioane de euro pe an

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (5)
a.c.a.b_st
a.c.a.b_st  •  23 Iulie 2014, 17:30
Postat de solomon_i pe 23 Iulie 2014, 16:24

Deci maine GSP-ul impreuna cu Xavi, iar pun de un transfer...?

eu am spus-o chiar de la inceput,Xavi nu pleaca de la Barca..se va retrage de aici si va primi un post in conducere sau o grupa de copii,depinde de alegerea lui

solomon_i
solomon_i  •  23 Iulie 2014, 16:24

Deci maine GSP-ul impreuna cu Xavi, iar pun de un transfer...?

a.c.a.b_st
a.c.a.b_st  •  23 Iulie 2014, 13:42

fain articol,mandrilor din redactie :)))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează